USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Теракт на Закарпатті: 19 постраждалих перебувають у лікарні

18 Грудня 2023 17:20
Унаслідок теракту в Керецьках на Закарпатті в лікарні досі перебувають два десятки осіб, троє – у важкому стані.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОВА Анатолій Пшеничний, передає кореспондент Укрінформу.

«Після вибуху до закладів охорони здоров’я звернулися 23 людини. На сьогодні 19 людей знаходяться в Свалявській лікарні, кількох із них перевозять до спеціалізованих медзакладів для надання спеціалізованої допомоги», – сказав Пешеничний.

За його словами, троє осіб досі знаходяться в стабільно важкому стані. Серед них і підривник. Чотирьох постраждалих сьогодні випишуть.

«Я хочу подякувати медикам, які спрацювали надзвичайно професійно. Завдяки цьому станом на сьогодні маємо одну жертву теракту – чоловік помер у лікарні. На жаль, через велику втрату крові (до 40-45%) в нього почалися безповоротні зміни в організмі, його не змогли врятувати», – поінформував Пшеничний.

Читати ще: «Свідомі» депутати Покровського у Луцьку шантажем хочуть проштовхнути земельну оборудку, використовуючи військових

Також він зазначив, що на сесії Керецьківської сільради був медик, який надав першу допомогу – ці дії допомогли зберегти життя багатьом людям.

За характером травм у всіх постраждалих діагностовано акубаротравми та уламкові пошкодження верхніх та нижніх кінцівок і тіла. У сімох осіб були пошкодження судин, всі прооперовані впродовж перших двох годин.

15 грудня у селі Керецьки Хустського району під час засідання сесії сільради один із депутатів кинув на підлогу в залі три гранати, які одразу здетонували.

За оновленими даними, від підриву гранат постраждало 23 людини включно із підозрюваним. Це 16 чоловіків і 7 жінок віком від 28 до 68 років.

15 грудня їх госпіталізували до кількох медзакладів області з тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості. У більшості діагностували осколкові поранення. 16 грудня один із чоловіків помер у лікарні від отриманих травм.

Підривника затримали у порядку ст. 208 КПК України (теракт). Досудове розслідування проводять працівники Служби безпеки у Закарпатській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ВІРУС Показати IP 18 Грудня 2023 19:39
ЦЕ НЕ ТЕРАКТ-ЦЕ ВИПРАВЛЕННЯ ПОМИЛКИ НА ВИБОРАХ....
232 до ВІРУС Показати IP 18 Грудня 2023 23:48
От би так само виправили помилку твого народження

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus