USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Тернопільська облрада попри «мінування» проголосувала за підтримку блокади ОРДЛО

3 Березня 2017 20:26
Під час сесії Тернопільської обласної ради 3 березня, депутати більшості фракцій, серед яких і представники УКРОПу, проголосували за проект рішення щодо звернення до Голови Верховної Ради України, Президента України, Прем’єр-міністра, обласних рад про підтримку блокади торгівлі з окупантами-терористами та Російською Федерацією. Ініціаторами звернення виступили представники партій УКРОП, «Самопоміч» та «Свобода», інформують у прес-службі УКРОПу.

Безпосередньо перед голосуванням до зали облради прийшли начальник управління обласної поліції та СБУ, які заявили, що надійшло анонімне повідомлення про замінування приміщення. Представник БПП на чолі з головою облради Віктором Овчаруком та головою ОДА Степаном Барною намагалися оголосити перерву у пленарному засіданні. Однак депутати продовжили роботу та ухвалили звернення про підтримку блокади.

У документі також ідеться про невідкладне ухвалення Закону «Про тимчасово окуповану територію України» та інших законопроектів, спрямованих на захист національних інтересів нашої держави в умовах російсько-української війни.

«Хочу подякувати всім фракціям, які підтримали це звернення, які стали на захист інтересів українців, проявили свій патріотизм. «Блок Петра Порошенка» та Радикальна партія Ляшка готові називати Росію і так звані ЛНР-ДНР своїми партнерами. УКРОП у цьому питанні категоричний: торгівля з окупантами й терористами неможлива, – наголосив голова фракції УКРОПу Андрій Цибульський. – Наше суспільство вже назвало ці економічні відносини торгівлею на крові. Тому рішення Тернопільської облради є знаковим, а ті, хто його не підтримали, вкотре довели свою прокремлівську позицію».

Блокаду торгівлі з Донбасом підтримала Волинська обласна рада, низка міських та районних рад області. Однак напротивагу органам місцевого самоврядування у виконавчій вертикалі інші погляди. Зокрема, губернатор Волині висловився проти блокади «торгівлі на крові».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus