USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

«Це не фільм, на війні лише один дубль», – волинські тероборонівці-розвідники

24 Січня 2024 08:08
Троє бійців розвідувального взводу 100-ї бригади тероборони Волині із позивними Інженер, Шафа і Петрик розповіли про специфіку роботи взводу в умовах бойових дій.

Розповідь бійців опублікували на сторінці Регіонального управління сил тероборони «Захід», передає Суспільне.

Боєць з Волині із позивним Інженер – батько двох синів. Чоловік каже: пішов у військо заради них. З його слів, розвідники цілодобово працюють з інформацією, щоб наперед знати усі можливі дії і тактику армії РФ та мати змогу зупинити їх.

«Роботи багато. Якщо дивишся у фільмах про розвідку, то це захопливо, але те, що відбувається насправді, – зовсім інші речі. Це не фільм, на війні є лише один дубль, і якщо не виконаєш завдання, то це матиме катастрофічні наслідки», – каже Інженер.
Читати ще: «На війні головне – не думати про дім»: історія патрульного поліцейського з Луцька

Командир відділення БПЛА Шафа пішов на війну добровольцем. У цивільному житті був менеджером зі збуту харчових продуктів, але на війні захопився аеророзвідкою. Додає: після перемоги хоче лишитися у ЗСУ.
«Спочатку я був простим солдатом, але зараз виконую обов'язки командира відділення. Я десь, певно, всередині відчував, що аеророзвідка – це моє», – додає військовий.

Читати ще: Переїхав з Росії у Ковель: військовий на псевдо Лебідь воює в ЗСУ з 2015 року

Головний сержант взводу розвідки Петрик на Волині має власну будівельну фірму, але у перші дні повномасштабного вторгнення пішов до військкомату. Спершу чоловікові відмовили через відсутність військового досвіду.
«Завдяки наполегливості я таки потрапив у військо. Служу заради доньки, яка чекає мене з війни. Зараз бачу себе лише у розвідці. Майбутнє за аеророзвідкою, бо це найдієвіший метод збору інформації», – вважає волинянин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus