USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Цього року луцькі рятувальники врятували на водоймах 48 людей

20 Грудня 2018 11:01
48 людей на водоймах врятували луцькі рятувальники у 2018 році. До того ж, 150 особам вони надали допомогу.

Про це йшлося 20 грудня під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Під час доповіді про внесення змін до програми ораганізації рятування людей на водоймах у місті на 2015-2019 роки начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк, в цьому році на луцьких водоймах врятували 48 осіб, надано допомоги більше 150 осіб, одна людина загинула, адже в неї стався серцевий напад у воді. Рятувальники також посилено чергували на «Бандерштаті».

Як ідеться в пояснювальній записці, на водоймах міста в літній період діє два рятувальних пости: на річці Стир в районі парку ім. Лесі Українки та на Теремнівській водоймі. Організація роботи рятувальників потребує великої відповідальності щодо збереження життя і здоров'я відпочиваючих, належної оплати роботи рятувальників та оснащеність рятувальним спорядженням.

Наявні обсяги фінансових ресурсів, які передбачені в програмі у зв'язку з інфляційними процесами, збільшенням помісячно заробітної платні, не в повному обсязі забезпечують потребу в організації роботи рятувальних постів.

Юрій Кирилюк наголосив, що для забезпечення організації рятування людей на воді є нагальна потреба в збільшені фінансування на заробітну плату плавців-рятувальників та забезпечення рятувальним спорядженням для повноцінної роботи рятувальних постів. Він просив збільшити фінансування програми на 104 тисячі гривень.

Депутати рекомендували підтримати проект рішення на найближчій сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus