USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Цивільні не мають права перевіряти авто та документи», – Ігор Поліщук

7 Березня 2022 18:59
Луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив про ситуацію у Луцькій міській територіальній громаді станом на 18:00 7 березня.

З його слів, день у громаді завершується спокійно – без обстрілів та надзвичайних ситуацій.

Всі комунальні установи, підприємства та організації, що забезпечують життєдіяльність міста, працюють в штатному режимі.

Громадський транспорт працював у кількості 74 одиниць, із яких 28 – тролейбуси, які поки що на території Луцької громади курсують безкоштовно.

Блокпости:

«На наступну ніч після вторгнення РФ на територію України ми почали будувати блокпости. І до розміщення кожного із них разом з поліцією, військовими та територіальною обороною ми підходили дуже відповідально. Блокпости мали бути водночас і фортифікаційними спорудами, і не заважати руху транспорту. Але були випадки, коли люди створювали блокпости самостійно. В окремих випадках вони просто гальмують рух транспорту, ускладнюють переміщення автобусів із людьми, яких евакуюють із гарячих точок, гуманітарних вантажів та військової техніки. Вчора я робив об’їзд таких блокпостів, на яких чергують цивільні. До прикладу, поруч із містом є блокпост, де блоки розставлені у шаховому порядку і на ньому ніхто не чергує. Незрозуміло, яку функцію він виконує. Більше того, при потраплянні артилерійського снаряду в оголений бетонний блок, він розлітається на сотні уламків і шматує все в радіусі 100 метрів. Я вдячний всім людям, які долучилися до оборони міста, але, враховуючи воєнний стан, має бути порядок. Тому блокпости потрібно будувати за технологією, яка максимально убезпечить людей, які чергують на них», – наголосив мер.
Хто має право перевіряти документи на блокпостах?

«Перевіряти документи на блокпостах має право територіальна оборона, працівники поліції та Національна гвардія. Цивільні особи, які самі себе наділили правом перевіряти документи та здійснювати огляд автомобілів, такого права не мають. Ситуація складна, люди у стресовому стані. Якщо не дай Бог зав’яжеться якийсь конфлікт під час цієї перевірки і в когось не витримає психіка, наслідки можуть бути дуже погані», – попередив міський голова.

Укриття

«Вибірково перевіряємо укриття. Я вимагаю, щоб в укриттях комунальної власності були вода, сухофрукти, каремати та матраци. Такі ж вимоги і до укриттів інших форм власності – державних і приватних (заводи)», – поінформував Ігор Поліщук.

Допомога

Окрім цього, відправляємо гуманітарні вантажі у столицю та Київську область, Ірпінь. Сьогодні 5 тон вантажу доставили в Дніпро, тому що там є велика кількість біженців з Харкова та інших міст, які перебувають під обстрілами.

Загиблі волиняни

«З 24 лютого троє молодих хлопців з громади загинули у цій страшній війні. І ці Герої справді не вмирають у нашій пам’яті та думках. Тому нашим завданням після перемоги буде працювати так, щоб та справа, яку вони почали, була завершена», – резюмував мер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сергій Показати IP 7 Березня 2022 20:12
Прохання усунути не зрозуміло для чого висунуті на дорогу бетонні блоки які лише створюють аварійну ситуацію, траса луцьк -ківерці в с. дачне, перед мостом, на підйомі на міст, в ківерцях при вїзді в місто, вже були випадки коли цивільні авто вїжджали в них, такоЖ НЕ ПРОФЕСІЙНА перевірка документів ЯКА СТВОРЮЮ ВЕЛИКІ ПРОБКІ ПРИ ВЇЗДІ В ЛУЦЬК І ПРИ ВИЇЗДІ З СТОРОНИ КІВЕРЕЦЬ.
Ігор Показати IP 18 Березня 2022 08:48
Як працівнки нацполіції так і інші особи на блок-постах перевищують надані їм повноваження. Затримують водіїв, які перевозять гуманітарну допомогу з видуманих причин. Поводяться зверхньо, прикриваючись "воєнним станом", хоча елементарного поняття як проводити перевірку авто на блок-постах не мають. Кожна структура (ТРО, добровольчі формування територіальних громад) організовують свої блок-пости і трапляються випадки, коли в одному селі є 4 блок-пости (2 на в'їзді і два на виїзді).
Олена Показати IP 23 Березня 2022 16:19
Чи мають право в військовий час на блокпостах фотографувати паспортні дані і комусь їх передавати, зокрема якщо волонтери везуть гуманітарну допомогу?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus