USD 39.85 40.15
  • USD 39.85 40.15
  • EUR 39.95 40.20
  • PLN 9.95 10.15

Туристичний човен, що затонув у Будапешті, піднімуть із дна Дунаю

31 Травня 2019 21:29
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що катер, який затонув у Будапешті, невдовзі піднімуть із дна Дунаю.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN.

«Коли надій на порятунок решти жертв катастрофи в Будапешті розтанули, угорський міністр закордонних справ заявив журналістам у п’ятницю, що човен незабаром піднімуть із води», – йдеться у повідомленні.

Петер Сіярто повідомив журналістам, що метою уряду є «якнайшвидше віднайти рештки судна, щоб мати можливість з’ясувати точну кількість зниклих безвісти».

«Умови працюють проти нас; ті, хто бере участь у пошуково-рятувальних роботах, працюють у надзвичайних обставинах», – додав урядовець.

Сіярто заявив, що дайвери вже намагалися здійснити кілька занурень до решток судна, але нульова видимість робить це «неможливим».

Він додав, що район пошуку значно розширився і що Угорщина працює з сербськими колегами, які здійснюють пошуки нижче за течією Дунаю.

Як повідомлялося, у столиці Угорщини Будапешті на річці Дунай перекинувся та затонув прогулянковий катер з туристами. Унаслідок аварії загинуло семеро людей, пошуки ще 19-ти тривають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 31 Травня 2019 21:54
Національна поліція Угорщини затримала капітана річкового судна Viking Sygin, яке зіткнулося з туристичним катером Hableányka в центрі Будапешта на річці Дунай. Затриманим виявився 64-річний громадянин України з Одеси на ім'я Юрій. Його прізвище не уточнюється. Поліція підозрює його в халатності, яка призвела до людських жертв. Чоловіка помістили під варту.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus