USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

У Ковелі на підтримку ЗСУ виділили 11 мільйонів

28 Липня 2023 12:29
Понад 90 рішень було ухвалено на 38-й сесії Ковельської міської ради, яка відбулася 27 липня. Ключова тема – виділення коштів на підтримку ЗСУ.

Сесія розпочалася з хвилини мовчання. Депутати вшанували пам’ять усіх, хто віддав життя за Україну, повідомляють у Ковельраді.

Обранці громади озвучили низку запитів і звернень. Зокрема, підтримали запит свого колеги Валерія Чернякова про оголошення днів жалоби за загиблими на війні. Чимало питань стосувались благоустрою міста, організації роботи відділів виконавчого комітету.

На засіданні внесли зміни до бюджету громади. Збільшення показників доходів за перше півріччя на понад 48 млн 848 тис. грн дало можливість здійснити додаткові видатки. Понад 11 млн грн вирішили спрямувати на підтримку ЗСУ.

За словами міського голови Ігоря Чайки, Ковельська громада з перших днів повномасштабного вторгнення допомагає Збройним силам України. Попередньо уже було спрямовано 35 млн грн на потреби Сил оборони.

Додатково виділили 91 тис. 900 грн на здійснення щорічної грошової винагороди дітям віком до 18 років, батьки яких загинули під час повномасштабної війни росії проти України і яким присвоєно звання «Почесний громадянин міста Ковеля» посмертно. Щороку у Ковельській громаді ці діти отримують допомогу в розмірі мінімальної заробітної плати до 1 вересня.

Також передбачили майже 10 млн грн для забезпечення співфінансування будівництва укриття в ліцеї №1. До слова, 20 млн грн на сховище у цьому закладі місто отримало від держави. Ще 4 млн грн виділили на будівництво укриття у ЗЗСО№2.

400 тис. грн використають на підключення у ліцеях №№1, 3, 7, 11, 13, ЗЗСО №8, 12 та ЗДО №11 пароконвекційних печей до електроенергії, води та каналізації, а також проведення вентиляції над ними. Ще 180 тис. грн – на завершення ремонту підлоги спортивної зали ЗЗСО №2.

300 тис. грн виділили на виплати стипендій та одноразових допомог учасникам олімпійських, паралімпійських, дефлімпійських ігор.

На поточний ремонт дороги на вул. Відродження (від ФОКу до перехрестя з вул. Володимира Оксіюка) передбачили 7 млн грн.

Для завершення поточного ремонту доріг передбачили 28 млн 386 тис. грн. Це вулиці Набережна, Зелена, К. Бородюк, Федьковича, Окружна, Саксаганського, Симоненка, П. Могили, Чигиринська, Миколайчука, Б. Хмельницького, Грушевського, Міцкевича та вулиця Травнева в с. Зелена.

Читати ще: «Аби контрнаступ був успішним»: у Луцьку на потреби ЗСУ виділили 102 мільйони

На сесії внесено зміни до місцевих програм:

– соціального захисту окремих категорій мешканців Ковельської міської територіальної громади;

– соціальної підтримки сімей загиблих військовослужбовців, поранених і зниклих безвісти осіб, які брали участь в АТО, ООС та захисті Батьківщини від збройної агресії росії проти України;

– профілактики правопорушень і злочинів;

– покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин Збройних сил України та інших військових формувань, проведення заходів територіальної оборони, мобілізаційної підготовки та мобілізації;

– розвитку місцевого самоврядування у Ковельській територіальній громаді;

– розвитку земельної реформи Ковельської територіальної громади;

– Молодь Ковельської територіальної громади;

– захисту населення і територій Ковельської міської територіальної громади від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру;

– фінансової підтримки житлового фонду Ковельської територіальної громади.

Опрацювали депутати низку земельних питань та тем, що стосуються містобудівної документації. Затвердили положення про управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства виконавчого комітету Ковельської міської ради. Взяли до відома інформацію про роботу виконавчого комітету міської ради у ІІ кварталі 2023 року; про стан охоплення дозвільними документами екологічного характеру суб’єктів господарювання на території Ковельської територіальної громади; про роботу із зверненнями громадян у виконавчих органах міської ради у першому півріччі 2023 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus