USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

У Луцькій громаді діти захисників України і ВПО отримали наплічники та шкільне приладдя

29 Серпня 2023 18:48
Напередодні Дня знань у Палаці учнівської молоді відбулися дві благодійні акції, які полегшать процес підготовки до нового навчального року окремим категоріям родин Луцької громади.

Про це повідомили в Луцькій міській раді.

Зокрема 390 учнів 1-4 класів із числа внутрішньо переміщених осіб отримали від Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні наплічники з усім необхідним шкільним приладдям. Загалом у школах Луцької громади навчається понад 750 дітей-переселенців.

Цього ж дня в ПУМі відбулася традиційна акція «Скоро до школи». В урочистій обстановці 320 дітей з числа пільгових категорій, які підуть у перший клас, отримали із рук керівників громади перші в своєму житті шкільні портфелі.
Присутній на акції Луцький міський голова Ігор Поліщук привітав школярів та їхні сім’ї з прийдешнім Днем знань та побажав успішного навчального року.
«1 вересня – це завжди новий етап в житті дітей, – сказав Ігор Поліщук. – Це нові знайомства і знання. Тому хочу побажати і діткам, і батькам, щоб цей навчальний рік пройшов без обстрілів, з якомога меншою кількістю повітряних тривог та онлайн-навчання. Думаю, що діти засумували за друзями, за спілкуванням з однолітками, за своїми вчителями. Хочу побажати, щоб навчальний рік був успішним, щоб діти здобували знання, тішили успіхами. А батьки пишалися своїми дітьми. І щоб наступний навчальний рік у нашій громаді ми розпочинали вже у мирній, квітучій державі».

Присутніх також привітала заступниця міського голови Ірина Чебелюк. Вона вручила першокласникам та школярам наплічники з повним набором навчального приладдя – зошитами, ручками, щоденником, альбомом, фарбами, пластиліном, ножицями, клеєм, олівцями.
Як повідомила начальниця управління соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Луцької міської ради Ліна Галан, наплічники для учасників акції купили коштом міського бюджету. Вона також додала, що досвід попередніх років засвідчив: придбаних зошитів, ручок, олівців та іншого дитині вистачає на весь навчальний рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus