USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцькому районі через консерву дитина захворіла на ботулізм

28 Вересня 2017 12:00
12-річний мешканець Луцького району захворів на ботулізм. Випадок захворювання зафіксували 27 вересня. Дитину доправили на лікування в обласну інфекційну лікарню.

Захворювання пов’язують із вживанням в їжу м’ясної консерви домашнього приготування, інформують у Волинському обласному центрі МОЗУ.

Фахівцями лабораторного центру МОЗ України проводиться епідеміологічне розслідування даного випадку, встановлюються фактори і шляхи передачі.

«Повторно наголошуємо про небезпеку від використання в їжу консервованої продукції негарантованої якості, особливо домашнього приготування (м’ясних, рибних, овочевих консервів). Не слід вживати також консерви невідомого походження, із деформованими чи «піддутими» кришками. Ботулотоксин чутливий до впливу високих температур, тому консервовану продукцію перед вживанням необхідно піддати термічній обробці (прокип’ятити, протушкувати чи просмажити).

В разі появи симптомів хвороби (недомагання, нудота, блювота, болі в животі тощо) необхідно терміново звернутись за медичною допомогою, вчасно розпочате лікування значно збільшує шанси для повного ви здоровлення», - застерігають медики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus