USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку кілька ОСББ одного житлового комплексу сваряться через шлагбаум

16 Лютого 2022 13:28
Мешканці частини будинків ЖК «Оберіг» на вулиці Арцеулова просять демонтувати шлагбаум, який встановило одне ОСББ, оскільки рішення про добровільний демонтаж воно не виконує.

Про це йшлося під час засідання міськвиконкому 16 лютого.

Зокрема члени виконкому розглянули проєкт рішеня про демонтаж конструкцій на вулиці Арцеулова, 6. Як йдеться у пояснювальній записці, до департаменту муніципальної варти надійшла низка звернень жителів міста щодо самовільного розміщення ОСББ «Новий оберіг» на вулиці Арцеулова, 6 на проїзній частині дороги обмежувальних конструкцій, а саме – шлагбаума та бетонних блоків.

Голова ОСББ «Новий оберіг» Андрій Середа повідомив, що рішення про встановлення шлагбаума біля будинку ухвалили на загальних зборах ОСББ. Проте земельної ділянки для обслуговування цього будинку не відведено. А відповідно до Правил благоустрою міста Луцька, на об’єктах благоустрою заборонено самовільне розміщення різноманітних конструкцій.

За розміщення без дозвільних документів шлагбаума на голову ОСББ «Новий оберіг» було складено протокол про адміністративне правопорушення. Адмінкомісія визнала його винним та наклала штраф у розмірі 850 гривень.

Однак голова ОСББ відмовляється здійснювати демонтаж вказаних конструкцій добровільно, тож на розгляд винесено рішення про примусовий демонтаж.

Голова ОСББ будинку на Арцеулова, 16 Тетяна Максимчук пояснює, що ЖК «Оберіг» налічує сім багатоповерхівок. Земля наразі перебуває в оренді забудовника, який ще будує житло, і вона належить прикордонній частині.

«Цей шлагбаум суттєво порушує права наших мешканців. Землю не виділено в користування, межі не закріплено і наші будинки є одним комплексом. Всі погодження – це не дозвіл на встановлення шлагбаума. Оскільки це єдиний комплекс, паркомісця не розраховані пропорційно до кожного будинку. На території є сім будинків. Біля кожного забудовник поступово додавав паркомісця. У будинку Середи 90 паркомісць, а в інших – 20, 10, 15. Наші мешканці не мають де припракувати машину, ми ставимо транспорт на дорозі», – пояснила вона.

Її підтримала колега – голова ОСББ з будинку №12 Руслана Гаврильчук.

«Протягом майже двох років ми не раз зверталися щодо незаконно встановленого шлагбаума. Адже він порушує наше право на доступ і пересування територією. На попередньому засіданні голова ОСББ Андрій Середа пояснював, що шлагбаум встановлено для безпеки дітей та у зв’язку з проблемою паркування мешканців і обіцяв, що надасть 15 місць мешканцям інших будинків. Але забудовник вказав, що паркомісця належать усім мешканцям, а не окремому будинку», – зазначила вона.

Зі слів заявників, шлагбаум перешкоджає проїзду спецтехніки. Також його загороджують бетонні клумби.

Натомість голова ОСББ, яке встановило шлагбаум, Андрій Середа переконував, що має всі дозволи.

«У мене є проєкт благоустрою території та проєкт схеми організації дорожнього руху, яку погоджено з поліцією, швидкою, ДСНС. І шлагбаум погоджено, мають бути встановлені напівсфери. На минулому засіданні виконкому я вперше почув, що є скарги від ДСНС. У нас була ситуація, коли п’яний водій їздив автомобілем у дворі, на щастя, ніхто не постраждав», – переконував він.

Зі слів очільниці департаменту муніципальної варти Юлії Сиротинської, в цьому випадку встановлення шлагбаума погодили під виглядом проєкту благоустрою.

«Голови ОСББ роблять проєкт з благоустрою. Це облаштування прибудинкової території, розмітка. І часто в нього, як і тут сталося, дописують клумби, шлагбауми, які перегороджуватимуть проїзд. Домальовують юніпаркери, щоб продавати паркомісця. Благоустрій – це одне, а встановлення парканів, обмежувачів, напівсфер заборонені», – зазначила вона.

Урешті члени виконкому ухвалили рішення про демонтаж шлагбаума.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Арцеулова, 6 Показати IP 16 Лютого 2022 17:01
Не зазіхайте на наші паркомісця. Тільки завдяки шлагбауму, ми їх маємо
5 до Арцеулова, 6 Показати IP 16 Лютого 2022 17:57
У вечірній час половина парковки за шлагбаумом порожня. Зате біля сусідніх будинків люди змушені залишати автомобілі на тротуарах і дорозі. Парковка біля будинку - власність усіх жителів житлового комплексу. Тому і користуватися нею мають право усі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus