USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

У Луцьку можуть з'явитись приватні дитсадки

25 Червня 2016 09:00
В міській раді задумуються над механізмами стимулювання відкриття приватних садочків.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії Луцької міськради 23 червня.

Так, депутати розглянули проект рішення про затвердження статуту приватної школи НВК ДНЗ-ЗОШ 1-3 ступенів «Надія», засновником якого є громада християн-адвентистів сьомого дня.

Нагадаємо, комплекс дитячого садка та загальноосвітньої школи планує створити одна з релігійних громад міста на базі молитовного будинку на вулиці Володимирській. Відкриття школи заплановане на 2017 рік. Затвердження статуту є першим кроком, на основі якого відбуватиметься ліцензування на базі обласного управління освіти.

Обговорюючи створення приватної школи, депутати поцікавилися, чи немає у планах зорганізувати дитсадок, адже саме з місцями в дитсадочках – в Луцьку величезна проблема. Декілька сотень діток не можуть скористатися дошкільною освітою через брак місць.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив: в майбутньому у міській раді варто подумати над механізмами стимулювання відкриття приватних садочків.

До слова, згідно з підрахунками 2013 року, ціна новоствореного місця в садочку складала б 250-300 тисяч гривень. А на території 40-ого кварталу, де самовільно зайняли та звели багатоквартирні будинки та кафе «Вогнем і Мечем», немає місця для дитячого садка та школи, як колись планувалося.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
я Показати IP 25 Червня 2016 09:24
Морочать людям голови Давно придумано і працює ,а вони думають
Ангст Показати IP 25 Червня 2016 10:00
Хай приймають дітей у садок за місцем прописки, а не прописані десь у селі, а ходять у наші садочки, звичайно місця не буде хватати.
я Показати IP 25 Червня 2016 14:30
ну не из села же они ходят в ваш садик...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus