USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку побудують ізолятор для тварин, хворих на сказ

14 Квітня 2016 18:10
У Луцьку Міністерство екології та природних ресурсів України планує профінансувати будівництво ізолятора для тварин, хворих на сказ.

Так, зустріч заступника міського голови Юрія Моклиці та директора КП «Ласка» Дани Новарчук з виконувачем обов’язків Міністра екології Анною Вронською відбулася минулого тижня.

Учасники заходу обговорили питання фінансування очистки річки Сапалаївки з облаштуванням та благоустроєм прибережної захисної смуги. Також обговорили питання будівництва притулку для безпритульних тварин.

Тоді виконувач обов’язків Міністра екології повідомила, що, на жаль, фінансування з державного фонду екології дуже обмежене, проте подавати проекти, безперечно, радить, адже усі екологічні запити обов’язково будуть розглядати.

Натомість, щодо будівництва нового притулку у Луцьку для чотирилапих друзів, Анна Вронська зазначила, що такі ініціативи їй до душі, адже вона сама дуже любить тварин, проте через нестачу коштів представники влади змушені фінансувати усі заходи лише частково.

З її слів, у 2016 році першочергово Міністерство спробує профінансувати будівництво ізолятора (приміщення, де утримують тварин з підозрою на сказ) на території КП «Ласка».

На думку фахівців, будівництво такого закладу сприятиме профілактиці та діагностиці сказу, адже відловлену тварину з підозрою на сказ необхідно утримувати в ізоляторі протягом 14 діб, аби підтвердити чи виключити небезпечне захворювання.

Таким чином, двотижнева ізоляції тварини дає можливість людині, яку вона вкусила, уникнути вакцинації від сказу при його виключенні. А у разі виявлення захворювання, вживатимуться усі необхідні заходи щодо безпеки населення та недопущення розповсюдження цієї хвороби.

Нагадаємо, у лютому 2016 року Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло, що у Луцьку відсутня вакцина від сказу. Так, останні ампули вакцини, отриманої аж з Луганської області, використали для порятунку життя чоловіка, якого вкусила лисиця. Окрім цього, 28 листопада 2015 року до директора КП «Ласка» Дани Новарчук зателефонувала жінка з проханням врятувати її і родину, оскільки на неї в буквальному сенсі напав кіт. Жінка встигла сховатися за зачиненими дверима, коли кіт мав намір її покусати. Як виявилось потім, тварина була хворою на сказ. У грудні минулого року хвора на сказ куниця вкусила мешканку села Хопнів Ківерцівського району. У 2014 році у Ківерцях 4-річний хлопчик помер від сказу, як зафіксували експерти, в реанімації 3 листопада 2014 року. Протягомі трьох тижні ківерцівські медики боролись за життя дитини, проте врятувати хлопчика так і не вдалося.

«Власне, ізолятор необхідно збудувати, тому що це - одне з найважливіших приміщень. Коли маєш інформацію – значить озброєний, - говорить народна мудрість. І дійсно так: якщо повністю контролюєш і маєш інформацію про стан тварини, можна запобігти подальшому розповсюдженні хвороби, а при виключенні сказу, людині не потрібно проходити вакцинацію, яка не завжди позитивно відображається на здоров‘ї. Збудувавши на території КП «Ласка» ізолятор, Міністерство екології допоможе нам врятувати не одне людське життя та запобігти епідемії страшного захворювання, при чому не завдаючи шкоди тваринам», – каже директор КП «Ласка» Дана Новарчук.

Окрім цього, під час зустрічі обговорювали різні аспекти співпраці, реалізації проектів, які не потребують фінансування.

Зі слів очільниці КП «Ласка» Дани Новарчук, після зустрічі захисники тварин отримали виклик щодо сліпого старенького пса, який вештається під мостом. Тож, спеціалісти негайно вирушили на допомогу.
«Для утримування чотирилапих необхідний справжній притулок з новітньою технологією для комфорту тварин, які там перебувають, та для населення, яке відвідує тварин, або проживає поруч. Тому сподіваємося, що цього року у Луцьку буде збудований ізолятор для тварин», - підсумувала Дана Новарчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
мама Показати IP 14 Квітня 2016 18:38
чергове відмивання грошей.
Анонім Показати IP 14 Квітня 2016 18:45
сказ не лікується тому краще таких тварин усипляти щоб не мучились
А Показати IP 14 Квітня 2016 18:54
А ще в них глисти можуть бути. Але ліки обов'язково закупляти англійського чи японського виробництва.
Сераховичі Показати IP 14 Квітня 2016 19:59
не проти-але ще б і вакцину проти сказу не забули б закупити!!!
Лучанин Показати IP 14 Квітня 2016 20:13
Клоуни.........немаю більше що додати....
вова Показати IP 15 Квітня 2016 00:33
Скрісь клоуни.ЗА ЛЮДЕЙ НЕ ДУМАЮТЬ,ЩЕБ СОБАЧКАМ ЗА ВАЛЮТУ ЕЛІКСІР МОЛОДОСТІ АБО ВІАГРУ ЗАКУПИЛИ ЩОБ ПО МІСТІ БІЛЬШЕ ПЛОДИЛИСЬ.
А до вова Показати IP 15 Квітня 2016 08:15
Не клоуни а дерибанщики бюджетних коштів. Так вони Вам про собачок спереживалися...
1111 Показати IP 15 Квітня 2016 08:48
Нові садочки, школи, ремонт дороги навіщо? Треба ж ізолятор для собак хворих на сказ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus