USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Луцьку поки що не погодили підвищення проїзду

7 Березня 2017 15:33
Члени виконкому не затвердили підвищення вартості проїзду у маршрутках міста до 4 гривень.

За відповідний проект рішення голосували під час позачергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 7 березня.

Директор департаменту економічної політики Олександр Озінович переконував, що, відповідно до розрахунків, собівартість проїзду на маршрутах міста коливається з 2,25 грн. до 4,58 грн. Середня вартість проїзду - 3,87 грн., запевняв він.

Члени виконкому Олег Бондарук та Орест Маховський пропонували зняти проект рішення з порядку денного, адже питання не підтримане профільною депутатською комісією та комісією з питання ціноутворення. Крім того, запущений процес громадських слухань, які мають відбутися 10 березня.

Тому пропонувалося перенести розгляд питання до чергового засідання виконкому, на 15 березня. Але члени виконкому не погодилися.

Крім того, Орест Маховський поцікавився, чи занижували перевізники пасажиропотік. На це Олександр Озінович повідомив, що перевізники дійсно занижували на 25% кількість пасажирів на маршрутах.

Своєю чергою, депутат Борис Смаль поцікавився, чия була ініціатива провести засідання виконкому до громадських слухань. Перший заступник міського голови Тарас Яковлев повідомив, що робота з первізниками триває вже 2 місяці. Був мітинг, були зустрічі з перевізниками.

«Я дав слово, що до 9 березня ми розглянемо на виконкомі цей проект рішення. Я не знав тоді, що будуть громадські слухання на 10 березня. Ми домовилися, що тариф вступить в силу з 15 березня, тож якщо на громадських слуханнях буде кардинальне рішення – це рішення виконкому буде відкориговане», - каже він.

Член виконкому Михайло Щур на таку позицію посадовця зазначив: хотілося б, щоб мотивом розгляду питань не стояли домовленості в кабінетах, а план роботи виконавчого комітету.

Депутат Андрій Козюра, своєю чергою, відзначив, що перевізники подали вигідні їм дані. На його думку, підняття тарифу передчасний крок, бо документи, на основі яких готувалося рішення про підвищення тарифу, подані неналежно.

Член виконкому Ірина Чебелюк звернула увагу на висновок АМКУ, де зазначено, що антимонопольний комітет не заперечує проти згаданого проекту рішення, але в частині порядку формуванні тарифу. Натомість у висновку не вказано, що АМКУ погодив тариф 4 гривні за одного пасажира.

На це Орест Маховський зауважив: ця тема хвилює як перевізників, так і лучан, які опинилися за межею бідності.

«З одного боку маємо аргументи перевізників. А з іншого – низку інформації про порушення перевізниками умов договорів. Ми не раз чули, що занижуються показники. Є інформація про низку актів, які складені про невиходи окремих рейсів. Є й інші проблеми, які стосуються грамотної організації пасажирських перевезень. Також врахуйте, що все, що ми робимо, спрямоване на благо лучан. І якщо є дата, і час громадських слухань, де лучани мають висловитися, як сторона цього процесу, то є пропозиція, щоб нинішнє питання в сьогоднішньому варіанті не підтримувати, а розглянути на черговому засіданні», - пояснив він.

Заступник міського голови Сергій Григоренко переконує: всі сусідні міста або вже підвищили тариф, або ж розглядають аналогічне питання. На його думку, перевізники мають врахувати зауваження, а члени виконкому мають прийняти рішення, «щоб не було страйку».

Депутат міськради Павло Данильчук зазначив, що не може бути така організація руху громадського транспорту яка є зараз. Також не можна піддаватися на шантаж перевізників.

«Коли був мітинг під міськрадою водії говорили про проблеми: зарплата, те, що вони і кондуктори, і прибиральники. Але це проблема власників. Тим паче, зараз йде мова про електронний квиток в Україні. Крім того, призначені громадські слухання. Тому я пропоную прийти на слухання, а тоді виносити на черговий виконком проект рішення», - запропонував депутат.

Директор ТОВ «Санрайз» Юрій Девіцький апелював до членів виконкому власними аргументами. Каже, розрахунки пасажиропотоку міськрада зробила неправильно: мовляв, врахувати треба і вихідні, і святкові дні, і канікулярний період, і пільговиків. Не враховані також «нульові пробіги».

«Ми говорили про підвищення тарифів ще з вересня минулого року. Нині пальне подорожчало на 20% від часу попередньої зміни тарифу. Вже третій місяць ми працюємо в борг, мені вже ультиматуми висувають мої постачальники запчастин. Такими темпами ми вже завтра не зможемо працювати. Рухомий склад не оновлюється протягом 6 років. Якщо ви хочете, щоб транспорт в нас їздив, прошу вас проголосувати, бо маршрутки просто зупиняться», - нарікав він.

Вислухавши всі зауваження, члени виконкому приступили до голосування. За проект рішення проголосували 7 членів виконкому.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев, очевидно, розраховував на інший результат: «За» 7 - рішення прийнято…. Перепрошую, «за» 7 - рішення не прийнято», - обмовився і потім виправився він.

До слова, коли члени виконкому пропонували зняли з порядку денного проект рішення, перевізники з залу вигукували: «Ходитимете завтра пішки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
555 Показати IP 7 Березня 2017 15:42
Григоренко вже отримав від Олени Василівни 5-ку. Мусить відпрацьовувати.
123 до 555 Показати IP 8 Березня 2017 10:30
девіцький вводить людей в оману - нульові пробіги враховані!
Пасажир Показати IP 7 Березня 2017 16:02
Не підвищили... Я завжди писав що не можна підвищувати, але я зовсім не задоволений тим що я тут прочитав. Ніхто з перевізників не надав точні розрахунки! І зараз і потім це є і буде лише розмова, абсолютно нічим не підкріплена. Є формула затверджена кабміном. Формула має складники, кожен з яких має бути оприлюдненим щоб можна було все перевірити. Тут написали про підвищення вартості пального на 20%. Але ж в статті про страйк говорилося про підвищення в два рази! Знову брехня? При затвердженні минулого тарифу говорилося про майбутнє підвищення цін на пальне, отже це підвищення вже було закладене і зараз про нього перевізник не має права говорити. Отже будемо ходити пішки? Нехай не виходять на маршрути! А міськрада заздалегідь потурбувалася про лучан, вже передбачила які перевізники мають замінити і в які терміни цих хто не вийде на маршрути? Ні? То до роботи! Почніть захищати інтереси громади!
Пасажирка Показати IP 7 Березня 2017 17:37
Ніхто з перевізників не вийде на роботу при такій ціні на паливо і запчастини. Будемо чекати тролейбуси по годині як в лихі 90-і. Популісти хочуть заробити собі бали на майбутні вибори мера за рахунок людей, яких вже давно лише використовують, як електорат. Хай популісти краще добиваються зниження ціни на енергоносіі, як паливо, газ, електроенергія. Де іхня енергія по цих питаннях
читач до Пасажирка Показати IP 8 Березня 2017 18:34
не вийдуть одні перевізники -- розірвати договори із ними і оголосити новий конкурс. на їх місце є інші, яких і по три гривні цілком влаштовує.
123 Показати IP 7 Березня 2017 17:50
Перевізникам -Ви ж як хочете щоразу підвищити вартість проїзду, то одним із аргументів є купівля нових автобусів, а тут -."Рухомий склад не оновлюється протягом 6 років", а ціни на проїзд піднімаються щорічно. То навіщо весь час говорити, що при піднятті вартості проїзду буде оновлено парк автобусів. Їх все одно ніхто не купить і люди будуть їздити на зламках (все як завжди, тільки за вищу вартість).
водій маршрутки до 123 Показати IP 7 Березня 2017 19:08
а який ди%іл зараз буде брати машини в кредит чи лізінгще раз? вже раз взяли, половина втратило і гроші і автобус і заставне майно в київі оновлюється, але там проїзд 6 грн от коли масово люди почнуть отримувати втики від начальства і викладачів за запізнення, от тоді подумаєте ще раз дивний народ ті пасажири - не боряться за те, щоб не бути ніщими і отримувати гідну оплату, а боряться щоб всі навколо в тч водії були ніщі
Лучанин до водій маршрутки Показати IP 7 Березня 2017 21:49
В нас зарплата не така як в Київі, такщо по 3 грн. всами раз
пасажир Показати IP 7 Березня 2017 18:41
Розірвати негайно угоди з перевізниками, яких не влаштовує 3 грн . Знайти нових перевізників сьогодні не проблема і по дешевшій ціні. Творцям нових (4грн) цін не потрібно хвилюватись за незручності для лучан через можливий страйк знахабнілих перевізників - нові перевізники не заставлять довго їх шукати. Всі "співчуття" творців підвищених цін перевізникам пов'язані з "заохоченнями" творців перевізниками.Нехай невдоволені трьома грн. пояснять краще чому сьогодні мурло - водій 251 маршруту вимагав з школяра за проїзд по місту 2грн ?, і нехай переглянуть в інтернеті вчорашнє відео з Києва, де атовці "виховували" таке ж саме мурло!
водій маршрутки до пасажир Показати IP 7 Березня 2017 19:21
проблема в тому, що живих автобусів все менше, вернути можна хіба частково солянку з спрінтерів і лтшок, але і вони гнилі, пошарпані і не обладнанні джипіесами, сидіннями, двома дверима.... то два кроки назад і взагалі, часникі замінять часників? а судитись хтось з таксопарком чи санрайсом хтось зможе? а водіїв де вони візьмуть? медиків і механіків, що випускають на маршрути? легко язиком плескати, не вникаючи в проблему ви знаєте скільки колесо порване на наших дорогах вартує відновити або купити нове? саме погане 4 тис, а їх 6 на автобус, і на рік не хватає
водій маршрутки Показати IP 7 Березня 2017 19:01
за день роюочий в середньому 16 год в середньому маю 250 грн але зараз їздимо днів 2224, решта ремонтуємо з напарником своїми руками щоб виїхати скоріше і хоть щось заробити, бо зламків на ремонт стоіт черга працювати по 18 днів по 10( коли ремонт), або 16 (коли на маршруті) годин за 4000 грн в місяць (то в кращому випадку) вже нема морального здоров"я тримався з останнього в надії на підвищення платні проїзду рік назад перейшов на інший маршрут до іншого хазяіна - та сама кухня тільки в профіль, техніка сипиться і ніхто в неї капітально не вкладує, звідти часті поломки, день на дурняк, незадоволені пасажири, що подовго стоять і сам кипиш від того, що день пройшов а ти пропрацював надурно, в сім"ю нічого не приніс дякую за статтю, пішов на олкс шукати роботу на районі, бо скоро небуде чим добиратись ще хлопці сьогодні казали, що 17 і 17а хочуть знати автобуси і пустити подарені польщею поломки (а що з водіями і їх сімями буде міськраду не хвилює). такщо конкуренція серед водіїв буде і далі, а це значить що будуть терпіти до останнього
водій маршрутки до водій маршрутки Показати IP 7 Березня 2017 19:22
22-24 дні а не 2224*
Знаючий до водій маршрутки Показати IP 7 Березня 2017 21:52
"Шановний" водію! Середня ринкова ціна на шини, які використовують перевізники міста Луцька - 2400 грн. за одиницю. І це я вказав ціну за роздріб. От такі самі цифри з повітря ви і ваші роботодавці малювали в своїх аргументаціях підвищення тарифу. Якщо погано рахуєте то краще ідіть назад в школу, а не за кермо.
Анонім до Знаючий Показати IP 7 Березня 2017 23:24
вони на свою кишеню добре рахують. тільки сльози крокодилячі вміють лити, як їм бідним і нещасним живеться. а синочки їхні ржуть вчителям в лице, що мій тато за такі гроші зад з дивана не підніме
перевізникам Показати IP 7 Березня 2017 19:05
не вийдете на маршрути - поїдете свиней в колгосп возити. на більше ви все-одно не здатні. прийдуть інші, яких такі умови влаштовують
Маня справедлива Показати IP 7 Березня 2017 23:14
поставте валідатори на маршрутки, або касові апарати, тоді чітко буде обліковано пасажиропотік і можна буде обчислити вартість проїзду. На сьогоднішній день це питання на рівні бла-бла (хто кого перекричить).
Гройсман Показати IP 8 Березня 2017 09:49
Купляйте ровера нашо вам ті маршрутки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus