USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку просять відремонтувати частину вулиці біля історичного будинку – сиротинцю «Ангеліка»

27 Серпня 2021 21:52
У Луцьку хочуть вимостити частину вулиці до будинку на вулиці Братковського, 31, збудованому у XVIII столітті.

Про це стало відомо під час пленарного засідання 17-ї сесії Луцької міської ради.

У своєму запиті до Луцького міського голови Ігоря Поліщука депутат Андрій Білан попросив посприяти вимощенню частини вулиці до історичного будинку по вулиці Братковського, 31 у Луцьку, в якому раніше знаходився сиротинець «Ангеліка».

Приміщення, збудоване у XVIII столітті, нині є житловим і у ньому мешкають лучани.

«У 2016 році відновили фасад будівлі. Хотілося б завершити процес ремонту частини цієї вулиці. Щоб протягом цього року у департаменті ЖКГ провели вимощення двору, а в майбутньому – капітальний ремонт даного відрізку», – звернувся Андрій Білан до міського очільника і колег.

Депутатський запит у більшості підтримали.

Довідково:

Будинок № 31, що на вулиці Данила Братковського, звели наприкінці XVIII століття за фундаторства шляхтянки Юзефи Поляновської як сиротинець для дівчат «Ангеліка». У ньому дівчат готували до подальшої професії гувернантки чи прислуги. Окрім цього, Юзефа шукала для дівчат наречених і видавала своїх вихованок заміж пишно і з посагом. На початку 19 століття у Луцьку з’явились представниці ордену шариток, яким передали під опіку «Ангеліку». У середині XIX століття російська влада закрила монастир та шляхетську школу, яка діяла при монастирі. Загалом, всю історію існування стіни добротної кам’яниці бачили багато мешканців. За радянської влади приміщення віддали у житловий фонд. Нині тут – 13 квартир.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus