USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

У Луцьку протягом трьох днів тривали змагання з баскетболу 3×3

1 Травня 2023 17:28
У Луцьку протягом трьох днів відбулись змагання з баскетболу 3×3. Змагання в цьому сезоні присвячені пам’яті загиблих Захисників України.

Про це інформує пресслужба Федерації баскетболу України.

В перший день у чемпіонаті України змагались юніори та юніорки в категорії U18 (3 етап), другого дня змагання відбувались серед молодіжних команд чоловіків та жінок U-23 (3 етап), а в останній день відбувся 4 етап Кубку України.

Луцький тур Кубку України з баскетболу 3×3 присвячено пам’яті Михайла Приступи. Уродженець села Сирники Луцького району, воїн 503-го батальйону морської піхоти героїчно загинув у минулому році у бою за місто Ірпінь Київської області, зупиняючи колону техніки орків. Михайло – рідний брат колишньої гравчині національної збірної України Олександри Хоменчук.

Загальний призовий фонд турніру становив 39 тисячі гривень. Внески – 12 000 гривень. Загальна сума становила 51 100 гривень. Всі гроші було передано матері героя Михайла Приступи.

Що стосується спортивної складової, то протягом трьох днів участь у змаганнях взяли 40 команд.

В чемпіонаті України серед юніорів та юніорок в категорії U18 чемпіоном стала команда БК «Хмельницький», яка у фіналі обіграла місцевий БК «Джип SL» 19:11. Переможцями стали Олександр Євчишин, Микола Васильєв, Назар Дигтяр та Ілля Сергієв.
У юніорок в фіналі БК «Рівне» обіграв «Полтаву» 21:4. Чемпіонками стали Євгенія Безкоровайна, Ангеліна Григорук, Олександр Тинщук та Ольга Павлюк.

Чемпіоном у хлопців в категорії U-23 стала стала збірна України U-21, а у дівчат в фіналі «Франківськ U-18» здолав «Полтаву».

Серед дорослих команд у чоловіків переможцем стала команда «Київ-Баскет», за яку зіграли Олександр Дюпін, Артур Фреш-Стаханов, Лєв Кошеватський та Антон Мусієнко.

У жінок змагання завершились тріумфом Франківська. Команда у складі Дарини Завертайло, Богдани Лапхан, Ольги Алексейчик та Юлії Гутевич здобула дві перемоги в трьох матчах турніру та посіла перше місце.

В чоловічій сітці переможцем турніру стала команда «Boris Magic Johnson». У фінальному матчі чемпіони турніру здолали команду «ВНУ-КДЮСШ-СЛ» з рахунком 21:16. У складі «Boris Magic Johnson» зіграли досвідчені гравці 3×3 Андрій Кобець, Олександр Шашков та Владислав Лисаненко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus