USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку судять жінку, яка намагалася продати 11-місячну дитину подруги. Що відомо

21 Червня 2023 20:53
У Луцькому міськрайонному суді 21 червня розпочали розгляд справи за обвинуваченням лучанки, яка за версією слідства, намагалася продати 11-місячну дитину своєї подруги.

Про це повідомила Суспільному речниця обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

Підозрювану поліція затримала у березні цього року під час того, як потенційні покупці передавали їй 30 тисяч доларів за дитину.

«26-річна жінка, яка нині опинилася на лаві підсудних за обвинуваченням у торгівлі людьми, впродовж року піклувалася про небажаного сина своєї подруги», – каже Наталія Мурахевич. Слідству також відомо, що дитина народилася вдома і не була зареєстрована.

Як розповіла обвинувачена під час судового засідання, вона мама трьох дітей – п’яти, семи та восьми років. Їх, каже жінка, виховує сама, бо батько неповнолітніх перебуває в місцях позбавлення волі.

Інспекторка служби у справах дітей Тетяна Волошин додала, що обвинувачену характеризують із навчальних закладів, де навчаються її діти, як хорошу матір.

Що відомо про батьків дитини, яку намагалися продати

Оскільки дитина не була зареєстрована, то її інтереси у суді представляє інспекторка служби у справах дітей Тетяна Волошин.
Вона розповіла, що раніше у поле зору служби потрапляла біологічна мама хлопчика, якого намагалися продати. Також у жінки є трирічний син, якого у неї забрали через неналежний догляд. «Коли дитину вилучали, у нього були синці та він був побитий», – каже Тетяна Волошин. Нині хлопчика виховує колишній чоловік, який, ймовірно, є біологічним батьком і другої дитини.

Чоловік на суд прийшов. З його слів, про те, що колишня дружина була вагітна та народила дитину, не знав. Після розлучення вона проживала з обвинуваченою, своєю подругою, та її дітьми.

Нині чоловік здав ДНК-тест, аби довести своє батьківство й отримати опіку над меншим сином, який зараз перебуває в будинку маляти.
Як раніше розповідав начальник Служби у справах дітей Луцькради Федір Шульган, біологічна матір дитини також через експертизу ДНК встановлює своє батьківство.

Чим завершилося перше судове засідання

Під час судового засідання адвокатка обвинуваченої Юлія Спас просила суд оголосити засідання закритим, без доступу журналістів, бо потерпілою у даній справі є неповнолітня дитина.

Представниця прокуратури клопотала продовжити обвинуваченій запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Суддя Оксана Данелюк оголосила про нарадчу кімнату та продовження розгляду справи 5 липня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus