USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку визначили найшвидшу школу

23 Жовтня 2015 19:00
Дитячі легкоатлетичні змагання «Найшвидша школа Луцька» відбулися на луцькому стадіоні «Авангард». Найбільша спортивна арена області приймала на своїх доріжках юних спортсменів із 9 шкіл Луцька. Сьогодні, 23 жовтня, вони змагалися у найбільш видовищному виді легкої атлетики – естафеті.

Відбулися три забіги – дівчача та хлопчача естафети 4 по 100 метрів, а також так звана «шведська», змішана естафета, у якій учасники – хлопці і дівчата – біжать почергово - 100, 200, 300 і 400 метрів.

Учасники змагань «Найшвидша школа Луцька» відбиралися серед найактивніших учнів Луцька, які виявили бажання займатися легкою атлетикою. Юних спортсменів готував до естафет заслужений тренер України Олег Вегнер.

За результатами судді визначили переможців. В естафеті серед дівчат місця розподілилися наступним чином:

ІІІ місце – ЗОШ № 25

ІІ місце – ЗОШ №5

І місце – НВК № 26.
Місця згідно з результатами естафети серед хлопців:

ІІІ місце – ЗОШ № 18

ІІ місце – ЗОШ № 9

І місце – НВК № 26.

Найважчою і найскладнішою виявилася «шведська естафета»:

ІІІ місце – ЗОШ № 18

ІІ місце – ЗОШ № 25

І місце – ЗОШ № 9.
Окрім того, згідно з результатами змагань за кількістю очок, судді визначили найшвидшу школу Луцька:

VIII місце - – ЗОШ №12

два VII місця – ЗОШ № 21 та № 11

VI місце – ЗОШ № 9

V місце – ЗОШ № 22

IV місце – ЗОШ № 5

III місце – ЗОШ № 18

II місце – ЗОШ № 25

I місце – НВК № 26.

Організатори змагань, а це Федерація легкої атлетики Волині та Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» підготували призи як представникам кожної школи, так і найактивнішим глядачам. А переможці змагань отримали медалі і кубки.

«Першою чергою хочеться висловити подяку Ігорю Петровичу Палиці за допомогу, завдяки якій на Волині є можливість реалізовувати спортивні проекти, у тому числі й легкоатлетичні. Що ж стосується естафет, то Україна взагалі славиться сильними командами: чоловіча команда була призером на Чемпіонаті Європи і дівчата були бронзовими призерами Чемпіонату Світу. І сподіваюся, нові зірки легкої атлетики будуть виховані на нашому стадіоні», - зазначив менеджер зі спортивних питань Фонду Ігоря Палиці Олексій Сорокун.

Нагадаємо, що за сприяння Фонду Ігоря Палиці оновлений стадіон «Авангард» уже прийняв один важливий старт – Командний чемпіонат України серед юніорів. Серед планів ФЛАУ також проведення в травні 2016 року чемпіонату України з легкої атлетики, на якому розігруватимуться путівки на Олімпійські Ігри в Ріо-де-Жанейро 2016 року.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Нові можливості для Луцька - в обличчях. ФОТОРЕПОРТАЖ

Зауважимо, самі учасники змагань зізналися, що дуже хвилювалися під час естафети. Особливо на «шведській» естафеті. Варто додати, вихованці НВК № 26 змагалися на подібній естафеті серед школярів й під час відкриття Чемпіонату України з легкої атлетики. Тоді найшвидшою школою стала ЗОШ № 21, а НВК № 26 здобули IV місце. Цього разу юні спортсмени взяли реванш.

«Ми дуже задоволені результатом, після попередніх змагань ми дуже посилено тренувалися. Учні займаються в школі на легкоатлетичному гуртку і ходять на «Авангард». Звичайно, діти дуже хвилювалися під час забігу. Але нам все вдалося», - додала тренер Світлана Мамчур.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
цурп Показати IP 23 Жовтня 2015 21:40
А яка найповільніша школа?
Артем Показати IP 24 Жовтня 2015 10:19
Все це завдякі Ігорю Палиці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus