USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.95 40.20
  • PLN 9.85 10.00

У Луцьку започаткували турнір пам'яті колишнього спортсмена Дениса Чабанчука

25 Квітня 2016 15:26
Змагання з плавання пам’яті вихованця позашкільної установи, учасника АТО Дениса Чабанчука започаткували у басейні комунального закладу «Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву Луцької міської ради».

Змагання організували комітет по фізичній культурі та спорту Луцької міської ради спільно з дирекцією СДЮШОР плавання за підтримки друзів Дениса, - повідомляють на сайті міськради.

У змаганнях брали участь 90 спортсменів двох вікових груп: 1999 року народження та старші та 2000 року народження та молодші міста Луцька.

На урочисте відкриття до юних плавців завітали батьки Дениса – Любов Іванівна та Микола Петрович, секретар міської ради Юлія Вусенко, голова комітету по фізичній культурі та спорту Юрій Волинець, друзі Героя – Андрій Соломін і Богдан Сітовський, які брали участь в АТО на сході нашої держави.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ. ТИМ, ХТО ЗАГИНУВ У ХОЛОДНОМУ ПЕКЛІ ДЕБАЛЬЦЕВОГО, ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ
Вони привітали юних спортсменів, побажали їм досягнути високих вершин у спорті, подякували організаторам за пам’ять про сина та колишнього вихованця спортшколи і побажали всім українцям якнайшвидшого закінчення бойових дій. Потому розпочалися змагання відповідно до програми. Протягом двох днів на водних доріжках басейну точилася захоплююча боротьба юних плавців на різних дистанціях різними способами.

По закінченні змагань переможці та призери в особистому заліку та в багатоборстві нагороджені дипломами, медалями та кубками від організаторів змагань, які особисто вручали мама Дениса - Любов Іванівна та його друг Богдан Сітовський.

Організатори вітають переможців змагань з успішним виступом.

Довідка:

Народився Денис Чабанчук 2 вересня 1992 року у Луцьку. Денис був вихованцем СДЮСШОР з 2000 по 2007 роки. Під час навчання входив до складу збірної команди міста та області. Переможець та призер першостей Волинської області, міста Луцька, першостей ДЮСШ, міжнародних турнірів з плавання серед юнаків та юніорів 2005-2007 років на дистанціях 100м, 200м, 400 м комплексне плавання.

У 2013 року закінчив Академію сухопутних військ. Остання посада — командир взводу снайперів 15 окремого гірсько-піхотного батальйону 128 окремої гірсько-піхотної бригади.

Загинув 17 лютого 2015 року під час передислокації військ з Дебальцевого. Машина, в якій перебував Денис, наїхала на міну поблизу села Калинівка (Артемівський район) та залишилася на підконтрольній бойовикам території. Сепаратисти надіслали родичам відео, на якому Денис був вже мертвий. Лише у березні вдалося забрати тіло 22-річного захисника. Поховали Дениса на Алеї Почесних поховань у селі Гаразджа.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений посмертно орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus