USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У РФ визнали, що ніколи не збиралися виконувати Мінські угоди

17 Лютого 2023 11:23
При розробці сумнозвісних «Мінських угод» російське керівництво виходило з того, що ці домовленості не повинні бути виконані.

Про це заявив колишній помічник президента РФ Владислав Сурков в бліц-інтерв’ю директору російського Центру політичної кон’юнктури Олексію Чеснакову, передає УНІАН.

Владислав Сурков тривалий час був «куратором» українського напрямку в Кремлі і вважається ідеологом значної частини російської політики щодо України. У бліц-інтерв’ю він односкладово відповів на чотири питання.

«Працюючи над Мінськими угодами, ви виходили з того, що вони повинні бути виконані?» – запитав Чеснаков.

На це Сурков коротко відповів «Ні».

Також, Сурков відповів «Так» на питання про те, чи задоволений він «розширенням західних кордонів» Росії під час «СВО» і чи вважає дії російської армії ефективними.

Крім того, колишній помічник Путіна висловив упевненість, що відносини Росії і Заходу нормалізуються в найближчому майбутньому.
Мінські угоди та їхній крах

У 2014-15 рр. на тлі російського гібридного вторгнення між Україною і Росією були підписані угоди, які в теорії повинні були врегулювати конфлікт. Перший варіант угод, підписаний у вересні 2014 року, фактично ні до чого не призвів.

У лютому 2015 року були підписані нові «Мінські угоди», відомі також як «Мінськ-2». Саме їх завжди мають на увазі під цим терміном. Угода була порушена російською стороною відразу ж після підписання – РФ продовжила наступ на Дебальцеве і в підсумку захопила його всупереч вимогам договору.

Всі наступні роки Україна і Росія заявляли про бажання реалізувати Мінські угоди, але при цьому категорично розходилися в трактуваннях того, про що було домовлено.

21 лютого 2022 року Росія визнала терористів «ЛДНР» незалежними державами, щоб мати формальний привід для повномасштабного вторгнення в Україну. Після цього Путін заявив, що тепер Мінських угод вже не існує, хоча звинуватив у цьому Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
К.лучанин Показати IP 17 Лютого 2023 12:22
В Україні давно про це знали! Ще до інтервю з Сурковим. Нехай не вмикає дурака цей рашист. Україна не велася на ці домовленості і була права на 100 %.
Анонім до К.лучанин Показати IP 17 Лютого 2023 13:40
можливо, вам навіть відомо, чому дурень ніколи не зрозуміє, що він є дурнем?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus