USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У Рожищі під час урочистостей бійці висловили протест місцевій владі

15 Жовтня 2016 12:10
Рожищенські атовці висловили протест місцевій владі у відповідь на їхнє ігнорування смолоскипної ходи напередодні відзначення Дня захисника України, - повідомляє «Район. Рожище».

Спочатку все розпочиналося дуже гарно. Після святкової ходи за участю бійців АТО, районних очільників та працівників державних організацій, в РД «Просвіта» розпочалися урочисті збори: гімн, внесення Державного прапора України, покладання квітів, хвилина мовчання.

Військовий комісар району підполковник Олег Алєксєєв привітав бійців і вручив медаль «За жертовність та любов до України» Вадиму Босенку та відзнаку командиру 80-ї окремої десантно-штурмової бригади «Ніхто крім нас» (посмертно) Василю Смолярчуку.

Згодом на сцену піднялися Інна Гайворонська – голова Рожищенської райдержадміністрації, Андрій Музика – голова Рожищенської районної ради та В`ячеслав Поліщук – Рожищенський міський голова. Прозвучали слова вдячності та вітань.

Почесними грамотами нагородили Володимира Копистку та Василя Морару, які проходять службу в районному комісаріаті. Ведуча свята Наталія Марценюк запросила до слова голову Рожищенського районного об`єднання учасників АТО Руслана Мигдалюка. Демобілізований учасник АТО привітав побратимів та всім присутніх зі святом Покрови, з Днем захисника України, козацтва та з Днем заснування УПА.

Руслан Мигдалюк вручив пам`ятні відзнаки від районного об`єднання учасників АТО волонтерам, які з перших днів бойових дій на Сході підтримували бійців, іноді, навіть, робили більше за свої можливості. За моральну підтримку бійців АТО своїми патріотичними піснями, нагороду отримав Сашко Черкашин. Хлопця присутні вітали гучними оплесками.

На сцену раз-по-раз виходили волонтери, люди щирі та самовіддані. Нагороду від обласної спілки ветеранів АТО за волонтерську діяльність отримала Аліна Кривов`язюк. Відзнаки «Ветеран АТО» від цієї ж спілки отримали Анатолій Семенюк, Володимир Корнійчук, Володимир Кривов`язюк, Михайло Пожарський та Валерій Чмирук.

«Ми, об`єднання учасників АТО, вчора організовували смолоскипний хід в пам`ять загиблих героїв нинішньої війни. Наш захід був повністю проігнорований владою району. І сьогодні ми, учасники АТО, своєю чергою, висловлюючи протест проти таких дій влади, не вважаємо доцільною подальшу нашу присутність на урочистостях», – як грім з ясного неба пролунали зі сцени слова Руслана Мигдалюка.

Після цього бійці піднялися і почали мовчки залишати глядацьку залу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus