USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У ВР зареєстрували законопроєкт про заборону проросійських партій

28 Березня 2022 20:31
Народні депутати 28 березня зареєстрували у Верховній Раді проєкт закону про процедуру заборони проросійських партій.

Про це повідомила представниця «Слуги народу», представниця Верховної Ради в Конституційному суді Ольга Совгиря, пише Радіо Свобода.

За словами Совгирі, проєкт регламентує «процедуру та наслідки заборони проросійських партій». Вона навела основні положення документа:

в умовах воєнного стану справи про заборону політичної партії як суду першої інстанції підсудні апеляційному адміністративному суду в «апеляційному окрузі, що включає місто Львів»;

судом апеляційної інстанції в справі про заборону партії є Верховний Суд у складі колегії Касаційного адміністративного суду не менше ніж із п’яти суддів; судове рішення Верховного Суду у таких справах є остаточним і касаційному оскарженню не підлягає;

адміністративна справа про заборону партії вирішується судом першої інстанції протягом місяця після відкриття провадження у справі;

суд апеляційної інстанції розглядає справу протягом місяця після відкриття апеляційного провадження;

у разі заборони судом партії майно, кошти та інші активи партії та її структурних утворень переходять у власність держави, про що зазначається у рішенні суду.

Нагадаємо, Верховна Рада 17 березня зареєструвала проєкт закону, який передбачає заборону реєстрації політичних партій, чия програма чи дії спрямовані на «популяризацію або пропаганду органів держави-агресора (держави-окупанта)», а також виправдання агресії проти України.

20 березня РНБО призупинила діяльність низки партій, зокрема ОПЗЖ і «Партії Шарія».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus