USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

У Єревані Путіну «віддали» Запоріжжя, Херсонщину, Крим і Донбас

23 Серпня 2022 16:37
На тлі підготовки окупаційною владою псевдореферендумів з анексії окупованих територій Запоріжжя, Херсонщини та Донбасу в Єревані вже визнали їх частиною РФ.

У центрі столиці Вірменії розклеєно великоформатні листівки, прикрашені імперською символікою, з наступним змістом: «Херсон – це Росія!», «Маріуполь – це Росія!», «Запоріжжя – це Росія!», «Крим – це Росія!», «Луганськ – це Росія!», «Донецьк – це Росія!»

Путіну також «віддали» Північний Казахстан і столиці окупованих росіянами Південної Осетії та Придністров'я. На багатьох листівках міститься заклик: «Арцах – нехай буде Росія!» Йдеться про Нагірний Карабах, в якому з листопада 2020 року розташований російський військовий контингент.

Судячи з фотографій, листівки виготовлено на кшталт передвиборних агіток партії Путіна «Единая Россия».

Так званий Арцах, який автори листівок закликають віддати кремлівському режиму, є одним з анклавів колишньої радянської імперії, в якій розміщено війська РФ. Ніким не визнана вірменська «влада» цього фіктивного утворення старанно підлещується до Путіна та активно підтримує його агресію проти України.

Ще в жовтні 2020 року у відкритому листі до кремлівського диктатора «президент» цього анклава Араік Арутюнян відзначав: «Росія сприймається в історичній пам'яті народу Арцаха як Братська Країна».

Вірменський політик з ностальгією підкреслював: «Більш як століття (з початку XIX до кінця другої декади XX століття) Карабах входив до складу Російської імперії. Цей історичний період ознаменувався для Карабаху тривалим часом миру, творіння...»

Далі Арутюнян з гордістю нагадував, що Анастас Мікоян мав «арцахське коріння» – той самий, який брав активну участь в організації сталінських репресій 1937 року, а в 1962-му був відряджений Москвою в Новочеркаськ для керівництва розстрілом мирних жителів, які виступили проти комуністичної диктатури.

У висновку свого звернення до Путіна Арутюнян наголосив у дусі сталінських вихвалянь: «Ви є людиною і керівником, що має величезний особистий авторитет у світі і в нашому регіоні».
Через місяць після вторгнення РФ в Україну, 25 березня, «Рада Безпеки» вірменського анклава під головуванням все того ж Арутюняна ухвалила рішення скерувати черговий лист кремлівському бузувіру. У ньому містився заклик збільшити російський військовий контингент у Карабасі.

12 червня Арутюнян виголосив ще одне схоже звернення до Путіна. «Ми в Арцасі знаємо і високо цінуємо зусилля Російської Федерації і особисто Ваші зусилля..., – ішлося в посланні. – Ми глибоко вдячні Вам».

Підлабузнюючись до кремлівського господаря, Арутюнян та інші діячі Арцаха всіляко підтримують окупацію українських земель. Вже наступного дня після того, як Путін

підписав «указ про визнання» російських анклавів у Донецькій і Луганській областях України, Арутюнян на своїй сторінці в Facebook підтримав «незалежність» «ЛДНР» і привітав жителів Донбасу з «історичною подією».

13 березня на сайті товариства російсько-арцахської дружби було розміщено звернення до керівництва РФ Координаційної ради Російсько-вірменських організацій. У ньому зазначалося, що «багатомільйонна вірменська діаспора Росії одна з небагатьох заявила про свою повну, тверду і практичну підтримку політики президента Росії Володимира Путіна щодо захисту прав жителів Донецької народної та Луганської народної республік. Необхідно також врахувати, що влада Арцаха (НКР) 22 лютого 2022 року офіційно вітала визнання ДНР і ЛНР з боку РФ... ми солідарні з Росією і бажаємо їй всіляких успіхів».

24 травня «міністр закордонних справ» вірменського анклава Карабаху Давід Бабаян разом з «міністром закордонних справ» проросійського анклава в Південній Осетії Дмитром Медоєвим висловили надію «на якнайшвидшу перемогу Луганської та Донецької народних республік і встановлення довгоочікуваного миру на Донбасі».

Одночасно із захопленням територій Східної та Південної України й подальшої підготовкою на них псевдореферендумів, політики та громадські діячі Арцаха почали озвучувати заяви про необхідність проведення такого ж плебісциту. 31 березня колишній глава Аскеранського району Нагірного Карабаху закликав владу Арцаха «в максимально стислі строки організувати загальнодержавний референдум на тему приєднання до Російської Федерації».

6 квітня вірменське видання «Грапарк» цитувало інформоване джерело в Степанакерті («столиця» вірменського анклава в Карабасі): «Якщо Вірменія вмиє руки в Арцасі і визнає територіальну цілісність Азербайджану, у нас не буде іншого вибору, окрім приєднання до Росії. Тому ми почнемо збирати підписи».

12 квітня «президент» Арутюнян заявив, що у Арцаха «можуть бути якісь відносини з Росією у форматі прямої вертикалі».

14 квітня експрем'єр Вірменії Грант Багратян повідомив News.am: «Арцах бажає увійти до складу Росії». Він назвав позитивним те, що «Арцах з Росією мають вертикальні відносини». Наступного дня полковник запасу Айк Наапетян заявив в ефірі вірменського каналу Live News, що єдина можливість для Арцаха забезпечити свою безпеку – це увійти до складу Росії. Як один із способів досягнення цієї мети він зазначив масове отримання вірменським населенням Карабаха російських паспортів – за схемою, вже напрацьованою в окупованому Донбасі.

Підкріплюючи цю ідею, 21 квітня сенатор РФ Віктор Бондарєв зазначив у своєму телеграм-каналі: «Російська військова база в Гюмрі – форпост захисту азійського регіону від зовнішньої агресії».

Таким чином, поширення в центрі Єревана агітаційних матеріалів на підтримку анексії суверенних територій України, Молдови, Грузії, Казахстану і Азербайджану є черговою акцією Кремля і його вірменських маріонеток із пропагандистського забезпечення закріплення військово-політичних форпостів Москви в стратегічних точках колишньої радянської імперії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 23 Серпня 2022 17:48
Зараз азербайджанці зроблять їм куку.
Українка Показати IP 23 Серпня 2022 19:07
Вірменам це згадають і не раз не дарма вони нарікають на свою долю
911 Показати IP 23 Серпня 2022 19:28
Ті вірмени покидьки ще ті, весь час русню вилизують!
Манергейм Показати IP 23 Серпня 2022 20:42
Слабувато , домалюйте ще Померанію, Сілезію,Прусію , Суомі.Підсказка , художник знаходиться в шостій палаті
Просто Показати IP 23 Серпня 2022 21:10
Вся Вірменія це частина Азербайджана, яка історично була одним цілим! Не існує таких вірменців. Так сам Юлій Цезарь говорив...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus