USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Українського міністра викрили на заволодінні землею держави на 291 мільйон

23 Квітня 2024 10:05
НАБУ викрило ексголову аграрного комітету Верховної Ради, а нині – міністра на заволодінні державною землею на 291 млн грн та у спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн.

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

За даними джерел «Суспільного» у правоохоронних органах, йдеться про міністра аграрної політики і продовольства Миколу Сольського.

Як з’ясували в НАБУ, до складу злочинної групи на чолі з топпосадовцем входили службові особи органів Держгеокадастру і так звані куратори – особи, які контролювали діяльність цих органів.

Читати ще: У Верховній Раді нардеп вдарив колегу в обличчя

«Учасники схеми забезпечили знищення документів, на підставі яких два держпідприємства на Сумщині мали право постійного користування землею. Через їх відсутність обласний Держгеокадастр склав акт про самовільне зайняття цих ділянок. Надалі за допомогою підконтрольних посадовців обласного Держгеокадастру ділянки передали у власність заздалегідь визначеним громадянам під виглядом реалізації їх права на безкоштовну землю», – йдеться в заяві бюро.

Там звернули увагу, що умовою отримання землі у власність було підписання договору про її передавання в оренду приватному агрохолдингу ще до моменту одержання ділянки.

Внаслідок проведеної 2017-2021 років оборудки учасники схеми заволоділи 1250 земельними ділянками загальною площею 2493 га. Їхня вартість на той момент становила понад 291 млн грн.

Читати ще: СБУ затримала екснардепа-«регіонала» на спробі втечі з України

Учасники схеми також спробували заволодіти 3282 га землі на близько 190 млн грн, але їм завадили детективи НАБУ і прокурори САП. Правоохоронці провели обшуки та наклали арешт на ділянки.

Антикорупційні органи повідомили про підозру організатору схему, чинному міністру, двом кураторам органів Держгеокадастру та особі, яка сприяли скоєнню злочину. Триває вручення підозр іншим учасникам злочинної схеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Знаю Показати IP 23 Квітня 2024 11:27
Це фігня для замилування очей нашим американським і польським партнерам які вже пів року натикували нас носами за наше зерно і його собівартість а також контрабанду. Міністра здали на відкуп за події 7 річної давнини. Європейці не відступлять вони знають де закрита собака і будуть жати дальше.
Нема на то ради ! Показати IP 23 Квітня 2024 12:44
І шо ? Невже ви думаєте, шо український елєкторат після оприлюднення таких фактів прозріє, помудрішає і зробить правильні висновки на виборах ? Ага, якраз ! Ото прочитав, поговорив і ... забув ! А далі - як завжди !
олександр Показати IP 23 Квітня 2024 13:12
через тиждень внесе заставу та поїде жити в іспанію, де зараз сбушник шило

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus