USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Уряд Польщі не підтримував марш, під час якого спалили прапор України

14 Листопада 2016 09:00
Відповідальність за спалення українського прапора під час “Маршу Незалежності” у Варшаві мають нести його організатори. “Це не польська держава організувала цей марш, це не польська держава діяла невідповідним чином, а лише невелика група” – заявив радник президента Польщі Павел Муха, зазначивши, що не потрібно ставити знаку рівності між усіма маніфестантами.

Заступник міністра національної оборони РП Бартош Ковнацький зауважив, що марш “не був офіційною державною урочистістю”, яку підтримував уряд.

Про це в коментарі телеканалу tvn24 заявили представники канцелярії президента Польщі та уряду РП.

Нагадаємо, радикально налаштовані молодики із закритими обличчями під час "Маршу незалежності" у Варшаві на 98-у річницю незалежності Польщі спалили прапор України. У зв’язку з цим посольство України в Польщі готує офіційну ноту до МЗС Польщі з приводу цього інциденту й очікує від польської сторони реакції на нього і покарання зловмисників.

Водночас, представники польської опозиції наголошують, що зловмисників обов’язково має бути покарано.

Один з лідерів найбільшої опозиційної партії у Польщі “Громадянської платформи” Славомір Нойман наголосив, що незалежність України є в національних інтересах Польщі і “якщо якийсь ідіот робить такі вчинки, то має бути покараний”.

Комітет захисту демократії Польщі (KOD), який також є в опозиції до польської влади, в неділю у листі до тимчасового повіреного України в Польщі Василя Зварича однозначно засудив спалення українського прапора у Варшаві.

“Спалення українського прапора під час “Маршу Незалежності”, організованого націоналістичними організаціями в Польщі, тим більше є болючим і обурює, оскільки зневажено символ держави, яка нам є особливо близькою. Незалежна, сильна і демократична Україна, а також близькі контакти, які пов’язують наші країни, є найкращою гарантією суверенітету і безпеки Польщі”, - йдеться в заяві KOD.

Окрім того, у ЗМІ з'явилася інформація, що відомий польський радіо- і телеведучий Войцєх Цейровський, ймовірно, втратив роботу на “Польському радіо Кошалін” через образу українців.

Про це пише інтернет-видання Kresy.pl.

“Директор “Польського радіо Кошалін” Пьотр Островський вирішив зняти з радіоефіру програму Цейровського. За неофіційною інформацією, це сталося в результаті тиску з боку політиків і діячів Об’єднання українців у Польщі, обурених висловлюваннями Цейровського і Рудніка (інший ведучий радіопрограми – ред.) щодо Волинської трагедії”, - зазначається в повідомленні.

Як повідомлялося, Об’єднання українців у Польщі (ОУП) подало позов до прокуратури на Цейровського за образу українців. У документі наголошується, що 15 жовтня журналіст під час ефіру на “Польському радіо Кошалін” назвав усіх українців “гвалтівниками” і “різунами”.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
уряд Показати IP 14 Листопада 2016 09:43
не підтримав а висловив глибоку стурбованість
Активіст Показати IP 14 Листопада 2016 09:50
Тепер залишилось в нас польський прапор спалити, і "дружба навіки". Так і до різні недалеко.
абир Показати IP 14 Листопада 2016 10:55
коментар було видалено
нелучанин Показати IP 14 Листопада 2016 11:48
але польський уряд знав про цей марш польських шовіністів. чому поліція не затримала винуватців і не покарала ? значить уряд толерує поведінку націонал-екстремістів в країні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus