USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Уряд змінив перелік лікарських засобів і медичних виробів, які закуповують централізовано

12 Квітня 2024 07:17
Кабінет міністрів затвердив постанову, яка передбачає розширення переліку лікарських засобів і медичних виробів, що підлягають централізованій закупівлі.

Про це повідомляє Українська правда. Життя.

«Через повномасштабну війну в Україні існує гостра потреба в оперативному забезпеченні закладів охорони здоровʼя медичними виробами для лікування від наслідків травм, зокрема бойових. Саме тому цьогоріч уперше будуть централізовано закуплені травматологічні пластини, стрижні, системи транспедикулярної фіксації та інші», – інформують у Міністерстві охорони здоров’я.

Ці медичні вироби після закупівлі розподілятимуть відповідно до наданих заявок між закладами охорони здоров’я, що надають травматологічну та нейрохірургічну допомогу.

Також у 2024 році вперше за бюджетні кошти централізовано закуплять слухові апарати для потреб пацієнтів, які перебувають на спеціальному обліку. Цими засобами забезпечать осіб з інвалідністю, перелік яких передбачений Постановою Кабінету Міністрів України № 1301 від 3 грудня 2009 року.

Читати ще: Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Волині

«Крім того, рішення уряду дасть можливість покращити надання допомоги дітям, що мають рідкісне імунне захворювання – хворобу Кавасакі. Починаючи з 2024 року, цих пацієнтів централізовано забезпечуватимуть імуноглобуліном людським, який є основним лікувальним засобом при цьому захворюванні», – пояснюють у МОЗ.

Видатки для централізованої закупівлі та розширення переліку необхідних медичних виробів, які найчастіше використовуються для лікування від травм, зокрема бойових, передбачено державним бюджетом на 2024 рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus