USD 39.80 40.00
  • USD 39.80 40.00
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 10.00

В УГКЦ не благословлятимуть одностатеві пари, – глава церкви

23 Грудня 2023 16:06
18 грудня Папа Римський Франциск затвердив декларацію Fiducia supplicans. Вона дозволяє священникам благословляти одностатеві пари, але не проводити для них вінчання або будь-які шлюбні обряди.

Ця декларація не має правової сили для вірян УГКЦ. Вона стосується латинської, а не східних католицьких церков, заявив глава УГКЦ блаженніший митрополит Святослав, пише УП. Життя.

«Декларація не розглядає питання католицької віри чи моралі, у ній не подано жодних приписів Кодексу канонів для східних церков та не згадано східних християн», – зазначив він.

Читати ще: Ватикан дозволив секс-меншинам приймати хрещення, бути свідками на весіллі і хресними

За його словами, поняття «благословення» в УГКЦ та латинській церкві є відмінними. У візантійському обряді воно означає схвалення, дозвіл чи навіть наказ.

«Очевидно, що благословення з боку священнослужителя завжди має євангелізаційний і катехитичний вимір, тому в жодному разі не може суперечити вченню католицької церкви про сім’ю як вірний, нерозривний і плідний союз любові між чоловіком та жінкою», – йдеться у заяві.

Також митрополит Святослав вважає, що треба уникати двозначних жестів, висловлювань і понять, які можуть викривити чи спотворювати Боже слово та вчення церкви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ОДІН. Показати IP 23 Грудня 2023 16:53
А ЩО ПОПАМ.ЦЕ Ж НЕ ЇХНІ ЗАДНИЦІ,А ГРОШІ НЕ ПАХНУТЬ.
р Показати IP 23 Грудня 2023 20:24
Супер!!
Анонім Показати IP 24 Грудня 2023 07:42
Ну це ж їх пастир .чи не так?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus