USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

В Україні діють серйозні обмеження на операції з іноземною валютою

4 Березня 2022 11:30
Національний банк України рекомендує використовувати для продажу іноземної валюти онлайн-банкінг вашого банку, оскільки це – найбезпечніший спосіб.

Нацбанк пояснив, які операції з іноземною валютою доступні сьогодні і на території країни, і за кордоном, пише УНІАН.

Продати іноземну валюту можна у відділеннях банків, що працюють, в операторів поштового зв’язку та в обмінниках. Обмеження відсутні. Офіційний курс гривні до долара – 29,25 грн/дол. Це курс зафіксовано на 24 лютого 2022 року.

Купівлю іноземної валюти поки заборонено. Заборона діє з 24 лютого 2022 року.

Окрім того, зняти з валютного рахунку можна кошти у валюті рахунку в еквіваленті 30 тис. грн на день без комісій (дозволено з 1 березня 2022 року) та в національній валюті в розмірі 100 тис. грн, попередньо здійснивши продаж іноземної валюти з власного рахунку та зарахувавши ці кошти на рахунок у національній валюті (дозволено з 24 лютого 2022 року).

Продати іноземну валюту можна через онлайн-банкінг без обмежень.

За кордоном можна використовувати платіжні картки для зняття готівки та розрахунків. Обмежень на безготівкові розрахунки за кордоном немає.

Однак заборонено будь-які операції з використанням російських і білоруських рублів.

Заборонено перекази, зокрема з використанням картки або іншого електронного платіжного засобу, який випустила платіжна система, що працює в РФ та Білорусі. Також такими картками не можна розрахуватися в Україні (зробити переказ або платіж чи зняти з них готівку).

Підприємства, які мають спеціальні дозволи та забезпечують виконання мобілізаційних планів, можуть знімати готівкою іноземну валюту без обмежень.

У НБУ закликали українців користуватися платіжними картками: здійснювати розрахунки можна і з гривневої, і з валютної карток. Жодних обмежень на безготівкові розрахунки Національний банк України не вводив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus