USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

В Україні запрацював державний інтернет-магазин з продажу дров для населення

19 Жовтня 2022 08:39
Українці можуть придбати дрова у державному інтернет-магазині «ДроваЄ». На одну особу встановлено ліміт на покупку в 15 кубометрів дров на опалювальний сезон.

Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

Лісгоспи вже приймають онлайн замовлення від українців.

Щоб купити дрова потрібно:

- зайти на ресурс https://drovae.gov.ua/ та авторизуватися через електронний цифровий підпис або банк, яким користуєтеся;

- вказати адресу доставки дров. Система автоматично підтягне найближчі до вас лісгоспи та продукцію, яку можна замовити. Кожен постачальник буде пропонувати той асортимент, який є в наявності;

- визначитися із видом та обсягом деревини, обрати функцію з доставкою чи без;

- оплатити замовлення або чекати на дзвінок оператора для вирішення питань з логістикою.

Читати ще: Заготівля, запаси, ціни: яка ситуація з дровами на Волині

«Заготівля дров для українців триває. Вже реалізовано 2 млн 439 тис. кубометрів деревини. На складах наразі є близько 187 тис. кубічних метрів. Загалом до кінця року лісгоспи Держлісагентства планують реалізувати 1,1 млн кубічних метрів дров», – йдеться у повідомленні.

Для забезпечення паливними дровами найбільш вразливих категорій громадян на прифронтових територіях уряд розподілив серед обласних військових адміністрацій 563 мільйони гривень. Вони підуть на закупівлю та доставлення дров для населення Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей.

Читати ще: «Зима справді буде важка»: на Волині закликають встановлювати твердопаливні котли й готувати запаси дров

Складний опалювальний сезон в Україні

Українці готуються до складного опалювального сезону та запасаються дровами. Порівняно з минулим роком, ціна на дрова в Україні зросла приблизно на 25%.

27 вересня уряд проголосував постанову щодо забезпечення дровами територій, які на лінії фронту, тимчасово окупованих, деокупованих.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов повідомив, що опалювальний сезон в Україні розпочнеться вчасно – щойно середньодобова температура опуститься нижче +8 градусів протягом трьох днів.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що температурний мінімум у житлових приміщеннях взимку буде знижений до 16 градусів.

Читати ще: Запасайтеся ковдрами: взимку температура в будинках на 4 градуси буде нижча за норму, – Вітренко

Останні два тижні війська РФ майже щодня атакують об’єкти енергетики та критичну інфраструктуру України, у результаті чого від 10 жовтня зруйновано 30% українських електростанцій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2022 09:08
що, бл**ь?!?!?!
ОДІН. Показати IP 19 Жовтня 2022 09:56
А СКІЛЬКИ ХОЧУТЬ ЗЛУПИТИ ЗА ТІ ДРОВА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus