USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Вашингтон відвідали керівники трьох російських розвідслужб, - ЗМІ

1 Лютого 2018 09:40
Керівники трьох головних розвідувальних служб Росії нещодавно їздили до США на тлі загострення російсько-американських відносин.

Про це свідчать повідомлення ЗМІ та заяви посадовців протягом останніх днів, передає "Радіо Свобода".

У вівторок, 30 січня, посол РФ у США підтвердив, що відбувся "консультативний" візит глави Служби зовнішньої розвідки Росії Сергія Наришкіна, який перебуває під санкціями.

У свою чергу, видання The Washington Post 31 січня повідомило, що минулого тижня до США приїжджали ще двоє російських чиновників – директор Федеральної служби безпеки РФ Олександр Бортніков і керівник Головного управління розвідки Генштабу ЗС РФ Ігор Коробов. Зазначається, що Бортніков, як і Наришкін до цього, зустрівся із директором ЦРУ Майком Помпео.

У інтерв'ю "Ехо Москви" американський посол Джон Гантсман підтвердив, що Помпео дійсно мав зустрічі з керівниками російських розвідслужб – без подробиць про місце проведення або учасників. В інтерв'ю BBC 29 січня Помпео відзначив, що американські та російські відомства співпрацювали, але Росія залишається противником.

У відповідь на запит "Радіо Свобода" неназваний представник ЦРУ повідомив: "Хоча ми не обговорюємо графіки американських керівників розвідки, хочемо запевнити, що будь-яка взаємодія з іноземними спецслужбами була б проведена відповідно до законодавства США і в консультації з відповідними департаментами та відомствами".

За словами колишнього глави місії ЦРУ в Москві Стівена Голла, присутність всіх трьох російських посадовців у Вашингтоні одночасно – є дуже незвичним: "Я не можу пригадати такого за останні 15 років".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
чекир Показати IP 1 Лютого 2018 11:20
опаньки, капітуляція

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus