USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

Волонтерам, які опікуються 14 ОМБр, не вистачає робочих рук

7 Грудня 2014 10:52
Волонтери ковельського осередку всеукраїнського об'єднання “Комітет громадського спротиву” допомагають бійцям 14-ої (колишня 51-а) механізованої бригади, відправляють гуманітарні вантажі волинянам, які воюють в зоні АТО. Але найбільше, що потребують волонтери, - молодих робочих рук.

Жінки готують різноманітні страви згідно з домашніми рецептами, - повідомляє "Телевізійний центр Ковель".

У тісному приміщенні зранку кипить робота. Дбайливі господині фасують моркву, перемелюють та заправляють сало, заготовляють сухі борщові набори. Допомагати волинським бійцям в АТО тут почали ще з весни. Зима вносить свої корективи і у запропоноване волонтерами “армійське меню”.

“Коли стало холодно, задумались над тим, як ще можна допомогти нашим бійцям. Порадилися з дівчатами — і почали робити заправки для борщу. Почали ще робити корейську моркву”, - каже Лариса Калитюк.

Рецептура таких страв - домашня. Волонтер Галина Шевчук фасує свіжоприготовлену моркву.

“Сюди додаємо оцет, олію і ось такі приправи ми додаємо. Ми самі їх купуємо. Стараємось купувати, де дешевше”, - розповідає волонтер Галина Шевчук.

Двері до волонтерів майже не зачиняються: небайдужі ковельчани приносять продукти, теплий одяг та взуття.

Волонтери нарікають: коли раніше бракувало продуктів, то тепер не вистачає робочих рук.

“Подивіться, тут старі всі люди. Тому в мене є пропозиція для молоді: приходьте, підтримайте нас, допоможіть”, - каже громадська активістка, волонтер Галина Лічман.

Найпопулярніше ім'я ковельських жінок-волонтерів — Галина.

“Ми зустрілися в “Союзі українок”. І Галина нам сказала, що тут бракує робочих рук. От я і прийшла. Допомагаю чистити часник. Готуємо продукти, щоб хлопці були здоровими”, - розповідає Галина Білінська.

Хоч пункт прийому допомоги для воїнів АТО діє у Ковелі, продуктами та одягом волонтерам допомагають звідусіль.

“Хочеться подякувати жителям села Щедрогір Омелянчук Світлані та Валерію, протоієрею Сергію Шамайлу, селянам з Окачевого, Підгір'я та інших населених пунктів. Вони зібрали цілий гараж продуктів, і коли ми приїхали все казали, що замала машина, аби все забрати”, - каже Світлана Карпук.

Оскільки обсяги переробки продуктів у волонтерів збільшилися, на заміну ручній праці прийшли механізми: придбати овочерізку та сушку, наприклад, допоміг підприємець Богдан Фалюш.

Так всі разом вони роблять добрі справи. І сподіваються, що з часом їхній підрозділ добровольців збільшиться до масштабів повноцінної “волонтерської сотні”.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus