USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Волинь посіла 7 місце за темпами виробництва сільгосппродукції

30 Січня 2018 21:32
Агропромисловий сектор області торік показав позитивні зміни: за темпами виробництва сільгосппродукції область посідає 7 місце в Україні, піднявшись із 16 позиції.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин та колегії департаменту АПК Волинської ОДА 30 січня

Начальник департаменту агропромислового комплексу ОДА Юрій Горбенко зауважив, що, окрім здобутків у виробництві сільськогосподарської продукції, є й інші перемоги.

«Четвертий рік поспіль за всі роки незалежності господарствам усіх категорій вдається збирати більше мільйона тонн продукції. Торік ця позначка сягнула 1,159 мільйона тонн зернових та зернобобових. Також завдяки сприятливим погодним умовам восени, вдалося засіяти рекордну кількість ріпаку в історії області – понад 40 тисяч гектарів, що майже вдвічі більше, ніж роком раніше.

Зараз на Волині середня врожайність зернових культур по сільськогосподарських підприємствах становить 52 центнера з гектара. Завдяки запровадженню високопродуктивних сортів зарубіжної і вітчизняної селекції, високоефективних технологій вирощування передові господарства області збирають по 80 і більше центнерів», - інформував Юрій Горбенко.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ПРОСИТИМУТЬ ЗБЕРЕГТИ ПРАЦІВНИКІВ АПК У РАЙОНАХ

Та додав, що позитивом є й те, що з року в рік зростає й сума виплат за оренду земельних паїв. На сьогодні середній розмір - 1067 гривень за гектар, окремі орендарі платять до 3 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
медики Показати IP 31 Січня 2018 07:45
і що з того ? ХЛІБ - ДОРОЖЧАЄ І ВСЯ ІНША СІЛЬГОСППРОДУКЦІЯ ТЕЖЮ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus