USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.55 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Волинь відкрила для себе кросфіт

16 Липня 2015 09:11
У Ковелі вперше відбулися змагання з кросфіту. Цей молодий вид спорту, якому лише 15 років, дуже популярний в Європі та Америці. Тепер з ним познайомилась і волинська публіка.

Кросфіт – це сучасний вид багатоборства, де спортсмен повинен добре вміти виконувати різні вправи.

«Кросфіт – це загальна фізична підготовка. Цей спорт готує людину до будь-яких екстремальних ситуацій. До того, як у спорті з’явився розподіл на види, люди займалися чимось схожим до кросфіту. В штангістів була велика сила, а у бігунів – витривалість. Життя потребує бути різностороннім, десь пробігтись, щось піднести», – пояснив організатор турніру Павло Макарусь.

На дебютні змагання заявилося 20 спортсменів, серед яких двоє дівчат. Спершу учасники конкурували в трастирі: піднімали штангу до грудей, а потім над головою; далі гирю теж над головою; і бурпі – комплекс вправ, що передбачає відтискання від підлоги і і сплеск в долоні в тому ж положенні. Другий комплекс вправ передбачав підняття штанги, качання пресу і стрибки на скакалці. І все це на час. Хто встигає – проходить в наступне коло, хто ні – вибуває.

У чоловіків «золото» здобув Едуард Васільєв. Другим став Іван Коваль. А «бронза» дісталася Ігорю Гавриленку. У дівчат ковельчанка Альона Ковальчук посіла друге місце, а лучанка Ольга Ярмолюк стала першою.

«Я пішла в зал, щоб схуднути. Потім я схотіла займатися в якомусь напрямку. Лише за місяць до стартів в Ковелі я вибрала кросфіт. Сьогодні перші мої змагання. Хочеться, щоб більше суперників було. Коли є конкуренція, тоді легше вдосконалюватися», – розповіла Ольга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПАУЕРЛІФТЕР З ЛУЦЬКА ПЕРЕМІГ НА ЧЕМПІОНАТІ ЄВРОПИ

«Сюди входять елементи трьох видів спорту: гімнастики, важкої та легкої атлетик.

З легкої атлетики «запозичений», наприклад, біг, з гімнастики – підтягування, з важкої – піднімання штанги над головою. Можливі й інші варіації вправ. Ці вправи потрібно робити по колу якомога більше разів. Хто більше і швидше зробить, той виграв. Це дуже добре для органів системи дихання. В Україні кросфіт стає все популярнішим, минулоріч на Чемпіонаті України було лише 80 людей, а вже цього року – 200», – сказав тренер Ольги Роман Пелих.

Пелих зізнався, що хоча сам він займається пауерліфтингом, та не проти спробувати себе і в кросфіті. Каже, потрібно лише підготуватись.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ковельчанин Показати IP 16 Липня 2015 10:16
Відео з турніру http://www.prokovel.com/video-154.html
Воїн Показати IP 16 Липня 2015 13:50
Чому вони здорові, крепкі хлопці не в армії???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus