USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Волиняни об’єднуються заради збереження лісів

5 Червня 2016 18:36
Громадські організації об'єднуються, щоб разом боротися проти свавілля, яке чинить Державне агентство лісових ресурсів.

Про це йшлося в п'ятницю, 3 червня, під час прес-конференції у Чернівцях, - повідомляє прес-служба ГО «Об’єднання ветеранів розвідки України»

В ній взяли участь представники громадських організацій західного регіону України, зокрема, представники лісівників Волині та громади Буковини.

Під час конференції озвучили чимало проблем, актуальних для лісової галузі України. Однак чи не основна проблема - безконтрольне нищення лісів, зокрема, масовий вивіз деревини за межі України за заниженими європейськими цінами, та кадрова політика МінАПК та Держлісагентства.

«Аналогічна ситуація складається і на Волині: дерева вирізуються, керівництво проводить свідому політику щодо винищення лісів. У травні цього року на Львівщині активісти перешкодили вивезенню ешелонів з лісом, який намагалися залізницею вивезти до Європи, і значна частина цієї деревини була з Волині», - зазначив заступник начальника відділу протидії корупції громадського об'єднання «Ветеранів розвідки України» Богдан Рущинський.

Окрім того, активісти піднімали питання щодо вивозу лісу за кордон за підробленими документам.

«Перед нами стоїть загроза повного знищення лісів при такій ситуації, як зараз. Тому сьогодні дуже важлива позиція всієї громади, як Буковини так і України в цілому», - зауважили активісти під час зібрання.
За висновками проведеної конференції прийняли рішення про об'єднання зусиль з прогресивними громадськими організаціями та активістами західного регіону України, зокрема щодо подальших більш активних дій з метою не допустити розкрадання народного надбання.

Нагадаємо, нещодавно Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства заявляло, що уся деревина, яку заготовляють та реалізовують державні підприємства, маркуватиметься. Як розповів тоді керівник ВОУЛМГ Олександр Кватирко, це допоможе ретельніше контролювати законність вирубування лісу.

ЧИТАТИ ЩЕ: НЕМАРКОВАНА ДЕРЕВИНА НА ВОЛИНСЬКИХ ДОРОГАХ – НЕ ЗЛОЧИН?

Натомість деякі лісівники Волині висловили сподівання, що таке «нововведення все ж виведе роботу лісогосподарств у законну площину, а не лишиться показовою демонстрацією прозорості»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
полюх Показати IP 5 Червня 2016 18:46
до поки будуть кватирки та ім подібні ніякі об"єднання нічогісіньки не вирішать!!!
до полюх до полюх Показати IP 6 Червня 2016 11:38
Перед законом не відповідають тому, що політика така влади,тільки декларують боротьбу з корупцією перед богом буде відповідати демон. Рано чи пізно прийдеться кватиркові за його злодійський нрав відповісти!
А Показати IP 5 Червня 2016 21:32
А яким боком ветерани розвідки до лісу? Ветерани лісу не лізуть в розвідку. Краще б допомагали своїм досвідом військовим-розвідникам в АТО та навчальних центрах. Всі думають, що в лісі медом мазано та долари на деревах ростуть. Працювати ніхто не хоче, тільки контролювати і кришувати. Вже ті горе-розвідники прокришували "Лісову пісню", що влаштувались туди на роботу без напрягонів і з високою зарплатнею. Краще б пояснили людям, як вони профукали окупацію Криму та сепаратизм та росокупацію на сході України.
до А до А Показати IP 6 Червня 2016 11:34
Пока ти сидиш дома люди працюють, Вор-форточка і його патрон провинні сидіти в ... А ти с*ка ще дзявкаєш прихфостень колісників. А те, що працювали в лісовій вибач тебе не запитали куди йти працювати. По форточці, що є те є. Куди дивлятьбся правоохоронні органи?
синій лісник /ВІД ХА Показати IP 5 Червня 2016 21:39
ОЙ -БОЮСЬ-БОЮСЬ....
Анонім до синій лісник /ВІД ХА Показати IP 6 Червня 2016 11:44
Головне, що всі роблять вигляд бутімто нічого не відбувається. На місці, влада бездіє та правоохоронні органи, в Києві взагалі бачать в міністерстві тільки свої прибутки. Побачим -побачим. Так далі будувати державу не-мо-ж-ли-во.
38 Показати IP 8 Червня 2016 12:17
Якби не два афериста ( Рущинський та Горошко), повірив би. А так, це афера! Цікаво хто їх кришує?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus