USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Волиньрада знову просить заборонити московський патріархат

19 Березня 2024 14:23
Депутати Волинської обласної ради вчергове просять заборонити діяльність УПЦ МП. Цього разу вони вимагають у Верховної Ради України підтримати в другому читанні і в цілому законопроєкт № 8371.

Відповідне звернення схвалили під час позачергової сесії Волинської обласної ради.

Нагадаємо, 15 вересня 2022 року Волинська обласна рада підтримала звернення до ВРУ, Кабміну та РНБО про заборону Української православної церкви московського патріархату на території України.

А 19 жовтня минулого року Верховна Рада підтримала у першому читанні урядовий законопроєкт щодо заборони діяльності в Україні релігійних організацій, пов‘язаних з Російською православною церквою (РПЦ).

Читати ще: Волинські депутати заборонили діяльність московських церков в області

Сьогодні ж на розгляд волинських депутатів винесли проєкт про звернення Волинської обласної ради до Верховної Ради України щодо негайного прийняття в другому читанні і в цілому законопроєкту № 8371 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій».

Читати ще: Просять перевірити храми та монастирі УПЦ МП на Володимирщині

У цьому зверненні депутати Волиньради вимагають негайно прийняти в другому читанні і в цілому законопроєкт № 8371. Вони переконані, що російська православна церква нарешті має бути заборонена законом, а діяльність усіх, афілійованих з нею релігійних організацій, припинена.

Подаємо текст звернення без змін:

Широкомасштабна російська війна з її злодіяннями та звірствами остаточно викрила підступну і продажну подобу Української православної церкви московського патріархату. Лицемірно прикриваючись статусом духовних осіб і свободою віросповідання, у стінах храмів та монастирів УПЦ МП кремлівська агентура в рясах десятиліттями наполегливо і цілеспрямовано плекали розкольницьку, антиукраїнську та антидержавницьку підривну діяльність.

Здавалося, задокументовані правоохоронцями численні докази сприяння УПЦ МП окупантам - у коригуванні вогневих ударів, захопленні міст і сіл, зберіганні зброї, переховуванні воєнних злочинців - переконали законодавців, що релігійні організації з центром в країні-агресорці повинні не перейменовуватися, а припинити своє існування.

На справедливу вимогу свідомої частини українського суспільства у жовтні 2023 року Верховною Радою України у першому читанні було схвалено законопроєкт, що мав би покласти край діяльності російської церкви в Україні.

Тим часом служителі української філії російської церкви і надалі безперешкодно чинять духовну окупацію, зводять нові храми, безкарно зомбують вірян, відмовляються відспівувати загиблих героїв, виправдовують війну.

Чим би не було обумовлено зволікання депутатів Верховної Ради України із законодавчою забороною діяльності УПЦ МП – це однаково викликає справедливе обурення і глибоке несприйняття національно вмотивованої частини українського суспільства, спантеличує міжнародних партнерів, підриває обороноздатність країни та загрожує національній безпеці держави.

Ще один крок до історичної справедливості уже зробив Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики, який посилив урядову версію проєкту відповідного закону і рекомендує парламенту схвалити його в цілому.

Тож ми, депутати Волинської обласної ради вчергове звертаємося до Верховної Ради України з вимогою негайно прийняти в другому читанні і в цілому законопроєкт № 8371.

Російська православна церква нарешті має бути заборонена законом, а діяльність усіх, афілійованих з нею релігійних організацій, припинена. Зректися духовних тягарів чужої руйнівної ідеології зараз – відсвяткувати перемогу над ворогом невдовзі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Бондар Показати IP 19 Березня 2024 15:00
Скільки мужиків служать з Мп.упц.аскільки з п'ятидесятників.семидесятн иків.всяких євангелістикіа де ті .заробітчани.Прийду ть хлопці у всіх штунд запитають.
Остап до Бондар Показати IP 19 Березня 2024 20:04
Слухай но, Бондаре. Всі гниди московські отримають ще своє коли наші козаки повернуться з війни, в тому числі і ти. А тим хлопакам штундам то взагалі треба пам’ятники ставити ще за життя. Скільки особисто знаю таких, що служать, волонтерять, пару капеланів теж маю контакт. А ті болотні попи по селах, наших героїв-козаків не хочуть з почестями відспівувати, бо до цих пір поклоняються гундяю япончику і параші. Але нічьо, ще прийде їхній час, і ту секту ординську назавжди поховаємо у нашій Батьківщині, бо після того, що вони наробили, скільки сліз, горя принесли у домівки українців, нічого руського в Україні бути не повинно. Шоб твоє хавало закрилось, ось подивися https://www.youtube.com/watch?v=J9CR1k7EiBA . І не вздумай переобуватись, коли москаля проженемо з нашої землі, Іудам не місце в Україні!
олександр Показати IP 19 Березня 2024 15:12
давним давно пора
Замайбаханий Кошель Показати IP 19 Березня 2024 16:17
Ще б хтось заборонив діяльність обласної ради
Василь Показати IP 19 Березня 2024 17:57
Війна також іде на інформаційному фронті.Це не українська церква,а сталінська церква.яку організували в 43р по вказівці сталіна.І є підрозділом кгб,тепер фсб.Чому про це мало позповідають в школах в інститутах.також і в пресі.І свою паству кіріл виховує вже з дитячих садочків.про що сам особисто і говорить.Чим швидше буде заборонено це гніздо ворожої агітації і розвідки-тим краще.
Вольдемар Показати IP 19 Березня 2024 20:16
Яка гнила брехня звучала на сесії облради!!!! І знову ті самі тези про "відмовляються хоронити воїнів". За два роки війни ніхто жодного такого прикладу не навів, а вони далі маніпулюють цим. І не соромляться.
Васка Показати IP 19 Березня 2024 22:36
В складі якої структри була пцу у 1943 році, а в 1918 році? Правонаступниками кого вони є юридично в ті часи на теренах ссср?
Анонім до Васка Показати IP 20 Березня 2024 16:35
Не має значення. Москальським суррогатам не місце в Україні
василчм остапам Показати IP 20 Березня 2024 06:48
Свої погрози засуньте собі в........ Тільки те й умієте, що з-за року вдарити, чи погрожувати. Їдь один з другим сюди, поживи в окопі, гнидо диванна. Подивишся, скільки тут людей, які є вірними УПЦ, і можливо, не будеш плюватися жовчю. *Наші хлопці-козаки.....* Сам звідки пишеш, *козак* недоношений?
Волиняка Показати IP 20 Березня 2024 08:25
Знайомі хлопці приходять у відпустку, йдуть в храм УПЦ, сповідаються, причащаються і після відпустки - знову на війну....
Анонім до Волиняка Показати IP 20 Березня 2024 16:35
Які цікаві фантазії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus