USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.95 40.20
  • PLN 9.92 10.10

Волинська сільська голова, яка пропонувала хабар, відбулася штрафом

7 Квітня 2018 13:05
Сільська голова села Рачин Горохівського району Інна Денисюк отримала покарання у виді штрафу 8500 тисяч гривень за надання неправомірної вигоди працівнику Управління захисту економіки у Волинській області, аби вирішити питання про уникнення юридичної відповідальності.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області від 26 березня

Як вдалося встановити суду, 16 січня 2018 року в Управління захисту економіки у Волинській області ДЗЕ НПУ надійшла письмова заява про вчинення Рачинським сільським головою незаконних дій по збору коштів із жителів цієї сільської ради за використання води, яка була зареєстрована в Управлінні.

Зокрема, розгляд вищевказаної заяви було доручено старшому оперуповноваженому в особливо важливих справах відділу протидії хабарництву та організованим формам злочинності у сфері економіки Управління захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Так, під час його виїзду 17 січня в село Рачин для проведення перевірки за вищевказаною заявою сільської голови, з метою уникнення від відповідальності, вона запропонувала працівнику УЗЕ неправомірну вигоду в сумі 5 000 гривень за припинення проведення ним перевірки за заявою.

В подальшому, 18 січня 2018 року Рачинська сільська голова під час перебування в службовому кабінеті № 218 старшого оперуповноваженого в ОВС відділу протидії хабарництву та організованим формам злочинності у сфері економіки Управління захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України запропонувала останньому надати неправомірну вигоду в сумі 1000 гривень, за вирішення питання про уникнення юридичної відповідальності за заявою.

Обвинувачена повністю визнала свою вину та не оспорювала фактичних обставин злочину.

Відтак, суд визнав її винною та призначив покарання у виді штрафу в розмірі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8 500 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Я Показати IP 7 Квітня 2018 14:01
Гуманний суд!!! По ходу не відмовився від грошей через це і штрав!!!
Яструб В.М. Показати IP 7 Квітня 2018 14:27
За "такий" хабар тільки карати ... Це по нашому ,- Слава Україні . "Боротьба" з корупцією продовжується ...
555 Показати IP 7 Квітня 2018 20:23
Так половина сільських голів збирає кошти на потреби громади..., в чому його вина?. Знайшли особливо-небезпечного злочинця....
556 Показати IP 11 Вересня 2018 11:31
не бачу великої корупції.Хай трясуть олігархів за мільйони!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus