USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Вугільна» справа: усі контакти Медведчука фіксувалися з 2016 року

11 Лютого 2022 08:59
Правоохоронні органи почали документувати діяльність народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука у так званій «вугільній» справі ще в 2016 році.

Як передає УНІАН, про це заявила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова в ефірі програми «Право на владу».

«Це все починалося з пана Медведчука, і це була справа 2016 року. Мабуть, ні пан Порошенко, коли тоді він був президентом, ні голова СБУ тих часів навіть не розуміли і не знали, мабуть, що дуже ретельно фіксуються всі контакти, шляхи пана Медведчука. Це історія, яка процесуально належним чином проводилася з 2016 року», – сказала вона.

За її словами, це все відбувалося в рамках контррозвідувальної справи.

«І потім ці матеріали вже стали матеріалами, належним чином легалізованими в рамках кримінального провадження», – додала Венедіктова.

«Вугільна» справа Порошенка-Медведчука: деталі

ДБР розслідує провадження про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій і сприяння терористичним організаціям «ЛНР» і «ДНР» групою громадян України.

Порошенко є одним із фігурантів справи. Він підозрюється в тому, що, діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема з представниками вищого керівництва РФ, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» і «ДНР».

Читати ще: «Ми за єдність на словах, а не на ділі»: Порошенко епічно обмовився у Раді. Відео

Кримінальне провадження проти Порошенка розслідується за ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) КК України.

У вересні-листопаді 2021 року у цій справі повідомили про підозру народному депутату від «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку та колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

6 січня 2022 року Печерський райсуд Києва наклав арешт на майно та активи Порошенка.

19 січня суд обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, хоча прокурор просив взяти експрезидента під варту з альтернативою близько 1 млрд грн застави. Адвокати та прокурори оскаржили відповідне рішення суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Аут Показати IP 11 Лютого 2022 09:56
Ахахахаха. Театр для одного глядача, - "потєрпєвшєго".
Анонім Показати IP 11 Лютого 2022 10:20
Путіну в глаза смотрєть, Порошенка в тюрьму за термос... ???
Іван Показати IP 11 Лютого 2022 13:21
Безглузде звинувачення 5-го президента в нібито державній зраді, крім здивування не викликає інших емоцій. Чого-чого а державної зради точно не було, тому що саме Порошенко зробив все можливе щоб вберегти Україну від повного загарбання Росією і відбудови ЗСУ. У Порошенка були помилки і недоліки економічного характеру, але ніякої держзради! Виглядає так, що нинішній президент у своїй дрібній мстивості осліп від ненависті до свого політичного конкурента!
ботоксШМЯК до Іван Показати IP 11 Лютого 2022 14:21
Такому звинуваченню повірять тільки розумово неповноцінні.
Іван Показати IP 11 Лютого 2022 16:53
Розгляд справи сьогодні в Київському апеляційному суді лише підтвердив безглуздість цього звинувачення. Прокурори виглядали просто смішно із-за відсутності будь-яких підтверджених фактів злочину. Не хочеться ображати ДБР і генеральну прокуратури, але кваліфіковані юристи, які дорожать своєю гідністю, ніколи би не виходили в публічну площину з такими придуманими фальшивими звинуваченнями! І лише страх трьох членів колегії суддів перед офісом президента, утримав їх повністю відхилити це звинувачення і вони пішли по найлегшому шляху, залишили в силі рішення слідчого судді Печерського суду, як саме мінімальне яке може застосовуватися при порушенні кримінальної справи (для цієї статті такий м'який запобіжний захід, навіть не передбачений).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus