USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

«Ви – справжні воїни»: курсанти військової кафедри луцького вишу склали присягу. Фоторепортаж

16 Липня 2022 14:04
У непростий для України час, коли український народ відстоює свою незалежність у війні з російським агресором, курсанти кафедри військової підготовки Луцького національного технічного університету урочисто присягнули на вірність народові України.

Через кілька місяців 49 курсантів отримають військові звання молодших лейтенантів. Впродовж двох років навчання вони опановували бойове застосування механізованих підрозділів, частин і з’єднань, бойове застосування військових частин і підрозділів наземної артилерії, а також психологію.
Сьогодні ж 49 юнаків та дівчат присягнули на вірність українському народові, пообіцявши обороняти Україну, захищати її суверенітет, територіальну цілісність і недоторканність. Нині слова присяги як ніколи актуальні, адже увесь український народ героїчно бореться з російським загарбником, який посягнув на наш суверенітет.

Помолившись та склавши присягу, курсанти слухали вітання від представників влади та керівництва ЛНТУ.
«У ЛНТУ така подія відбувається вп’яте. Цього року, на жаль, вона відбувається в умовах жорстокої війни, війни із ворогом, для якого все українське є неприпустимим, з ворогом, який – проти української мови, культури, історії, освіти, проти українських людей та дітей. Дякуючи ЗСУ, всім тим, хто бореться на своїх фронтах, ми віримо і робимо все для того, щоб перемогти. Ми боремося за щастя та незалежну Україну.

Дякую батькам, що виховали справжніх патріотів України, дякую захисникам та захисницям. Ви – справжні воїни, дякую за те, що готові боротися за вільну незалежну Україну», – привітала курсантів проректор ЛНТУ Надія Ковальчук.
Привітав курсантів і голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.

«Сьогодні визначний день у вашому житті, адже ви склали присягу на вірність народу України. Цей день завжди буде особливим для вас, бо ви присягаєтеся захищати цілісність держави та її суверенітет. Це дуже важливо в час повномасштабної військової агресії. Я переконаний, що саме такі патріоти, як ви, збережуть нашу цілісність і відновлять суверенітет та кордони нашої країни. Однозначно перемога буде за нами», – наголосив Григорій Недопад.
Заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк відзначила, що нині ми усі переживаємо непрості часи, однак кожен, зокрема і курсанти, осмислює свою роль у житті держави, області та міста.

«Від щирого серця бажаю вам Божого захисту, благословення, нехай доля складається тільки у позитивному напрямку, нехай всі кроки і дії, які будуть у вашому майбутньому, принесуть вам щастя та благополуччя. Дай Боже, щоб ми подолали ту нечисть, яка зараз крокує нашою державою. І завдяки ЗСУ, завдяки нашим людям, ми зможемо це зробити. Ми віримо в перемогу, живемо цією надією, а незламність духу нам допоможе», – привітала курсантів Ірина Чебелюк.
Насамкінець урочистості курсанти пройшли урочистим маршем, затягнувши «Ой, у лузі червона калина…».
А потім потрапили в обійми своїх рідних та близьких, які пришли привітати майбутніх військових.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Просто Показати IP 16 Липня 2022 21:16
Я просто в шоці.. навіщо таким хвалитись . Орки нищать заклади освіти. З 1 вересня хочете зібрати дітей на навчання і стільки іото виставляти в формі? Ви спеціально ?!!!!!
Кос до Просто Показати IP 17 Липня 2022 04:17
Та я в шоці! Диверсанти якісь, а не "журналісти"... Ще забули список поіменний надрукувати... І адреси... СБУ на вас нема!
Просто Показати IP 17 Липня 2022 11:37
Коментар звісно видалили. То в нас така свобода слова? І для чого ви здаєте оркам таку інформацію? Там же діти вчаться? Як мені дитину тепер пустити на навчання . Безсовісні . Не маєте про що писати?!. Орки заклади освіти по Україні бомблять. А тут ще й стільки фото в військовій формі. Можете видаляти і цей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus