USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Витік секретних документів США: Пентагон видав попередження для військових

14 Квітня 2023 12:40
Пентагон на тлі скандалу з витоком розвідданих попередив американських військових про неприпустимість доступу до секретних документів із несекретних веб-сайтів.

Заступниця міністра оборони США Кетлін Хікс поширила пам’ятку, у якій нагадала про правила та процедури роботи із секретними документами, повідомляє CNN.

Американських військових попередили, щоб вони не обговорювали секретні дані «з особами, які не уповноважені на отримання такої інформації».

Окрім того, в інструкції попереджають про те, що військовим не слід завантажувати документи з позначкою «секретно» з несекретних вебсайтів, оскільки вони можуть містити шкідливий код, який несе кіберзагрозу для інформаційних систем Пентагону.

Інструкція була розіслана за день до арешту 21-річного нацгвардійця Джека Тейшейри, підозрюваного в розголошенні секретної інформації.

При цьому в записці не згадується військовослужбовець, а йдеться лише про «нещодавні повідомлення про несанкціоноване розкриття, імовірно, секретних документів Міністерства оборони та розвідувального співтовариства».

Читати ще: Витік секретних даних: США розкрили сценарій війни на 2024 рік

Раніше The New York Times повідомило, що адміністратором каналу в Discord, в якому було опубліковано секретні документи американської розвідки, є 21-річний член розвідувального крила Національної гвардії ВПС Массачусетса на ім’я Джек Тейшейра.

Він керував приватною онлайн-групою під назвою Thug Shaker Central, де близько 20-30 осіб, переважно молодих чоловіків і підлітків, об’єдналися через спільну любов до зброї, расистських онлайн-мемів і відеоігор.

Двоє офіційних осіб США підтвердили, що слідчі хочуть поговорити з авіатором Тейшейрою про витік урядових документів у приватну онлайн-групу. Один із чиновників сказав, що пілот Тейшейра може мати інформацію, яка має значення для розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus