USD 40.00 40.35
  • USD 40.00 40.35
  • EUR 40.10 40.35
  • PLN 10.00 10.20

Як змінюватиметься світломузичний фонтан у Луцьку. Відео

4 Листопада 2020 14:11
Всього за 150 днів вдалося на місці колишнього «бетонного корита» на Театральному майдані звести сучасний сухий світломузичний фонтан, який вже став улюбленим місцем для відпочинку у лучан та гостей міста. Струмені води досягають 5 метрів і виграють кольорами під найрізноманітнішу музику. Таку магію забезпечує цілий «підземний світ».

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», передає Під Прицілом.

«Це, що ми бачимо зверху – там стоять форсунки – їх тут 41 штука, під форсунками знаходиться резервуар – 100 кв. м, в який опускається ця вода, знезаряджується – там стоять фільтра – і вона постійно циркулює. Там якраз серце фонтану, його основні пристрої: насоси, шафи керування, шафи керування музикою – все, що відповідає за його роботу», – зазначив Олександр Назарук, заступник директора КП «Луцькводоканал».

Нині диво-фонтан працює у тестовому режимі – в обідню пору з 13 до 14 години і ввечері – з 17.30 до 22 години. Проте спеціалісти вже працюють над тим, щоб атракція в центрі міста була ще оригінальнішою та гармонійнішою.

«Тут планується, що фонтан буде під певні 4 визначені треки танцювати і решту часу він буде просто працювати, незалежно від того, яка музика. Це дуже важка кропітка робота, оскільки під музику мають бути настроєні і світло, і сама струя, і висота – щоб воно відповідало. Як казав підрядник – на кожну мелодію – це займе 4-7 години роботи самого наладчика», – додав Олександр Назарук.

Мелодії, які звучатимуть під танцюючі струмені фонтану, обиратиме департамент культури Луцькради. Втім, не виключають і можливості опитування серед лучан: що саме вони хотіли б чути на Театральному майдані. Міська влада планує удосконалити і територію навколо фонтану.

«Нам залишилось облицювати амфітеатр – це місце, де люди можуть споглядати його роботу, гранітом, палубною дошкою – так як передбачено це проектом. Але зараз ми цього не робим, бо погодні умови – несприятливі: для облицювання гранітом має бути певний температурний режим, щоб все було якісно. Тому ми дочекаємося весни, завершимо цей проєкт. Тоді, коли буде сприятлива погода, буде повністю облаштоване озеленення – і поруч з фонтаном – на тих клумбах, які там є, і біля амфітеатру, щоб він гарно вписався в навколишнє середовище», – зазначив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.
Як повідомлялося раніше, на Театральному майдані в Луцьку відкрили світло-музичний фонтан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанка Показати IP 4 Листопада 2020 14:26
Вчора була біля фонтану в 21:00 і він був вимкнений. Не працює він з 17.30 до 22 години
Євген до Лучанка Показати IP 4 Листопада 2020 14:49
Так і не треба в дощ працювати
Лучанин до Євген Показати IP 4 Листопада 2020 17:37
Так осінню постійно дощ. А там зимові морози. Навіщо той фонтан потрібен? Щоб ремогтувати його весною?
Лука Показати IP 4 Листопада 2020 15:45
Хочу щоб фонтан танцював під Раммштайн
321 Показати IP 4 Листопада 2020 16:24
Замість бетонного корита побудували бетонну глибу для сидіння. Невже не можна було поставити лавочки, як у парку, і деревця там поставити замість цього страшного бетонного муру?
так до 321 Показати IP 4 Листопада 2020 16:45
А ЩЕ КРАЩЕ ПРИТЯГНУТИ З ДОМУ ДИВАН!
321 до так Показати IP 4 Листопада 2020 23:05
Так, коли були на площі трансляції Євро 2012, то якісь мужики притягували на площу диван)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus