USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Європейці переймають досвід: як волинські фермери працюють задля перемоги

18 Серпня 2023 08:46
У межах дня депутата обранці волинської громади відвідали два бюджетоутворювальні аграрні підприємства Ковельського району. Депутати ознайомилися з роботою елеватора, де зберігаються різні види зернових.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Як зазначив депутат обласної ради, керівник підприємства Іван Смітюх, у листопаді 2022 року розпочали будувати другу чергу елеватора і закінчили роботи за рекордні шість місяців.

«Це було необхідно, адже через повномасштабне вторгненням в Україні існує проблема зберігання зерна. Загальна потужність елеватора – 50 тисяч тонн зерна, – розповів аграрій. – Крім того, ми займаємося ягідництвом, садівництвом, розведенням риби і активно сплачуємо податки в державний і місцевий бюджети. Загальний фонд заробітної плати працівників усіх видів діяльності становить 75 мільйонів гривень».
Читати ще: Волинські аграрії вже зібрали 75% посівів пшениці

Інше аграрне підприємство, яке відвідали депутати обласної ради, спеціалізується на молочному виробництві: тут утримується 1800 голів худоби. Працює ферма з 2016 року. З кожної корови упродовж року отримують понад 12 тисяч літрів молока. Минулоріч господарство реалізувало без малого 500 тонн м’яса, а також 160 нетелів, в тому числі і за кордон.

Щоб отримати такі результати, для корів створили досі небачені у селах умови.

«До нас на Турійщину приїжджають переймати досвід європейці. І нам не соромно показати результати своєї праці та вчергове довести, що у маленькому селі, в невеличкій громаді, українці можуть створити чудову ферму, вести бізнес і мати вражаючий ефект. Плануємо побудувати ще один корівник на 700 голів», – зазначив депутат обласної ради, голова фермерського господарства Володимир Яренчук.
Очільник депутатського корпусу Волиньради Григорій Недопад високо оцінив роботу фермерів та їхніх господарств.

«Наші фермери – наша гордість. Ці люди зранку і до пізнього вечора працюють задля забезпечення волинян і всієї України молоком та м’ясом. Крім того, з початку повномасштабного вторгнення саме фермери першими надавали необхідну важку техніку військовим для створення оборонних рубежів, передавали сотні тонн продуктів харчування для мешканців деокупованих і прифронтових міст та сіл, приймали тимчасово переміщених осіб та продовжували працювати. Вірю, що завдяки кожному з них перемога України стане ще ближчою», – наголосив Григорій Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 18 Серпня 2023 10:45
ЄВРОПЕЙЦІ ПЕРЕЙМАЮТЬ ДОСВІД:. ржу не могу. на фермах ані вентиляції, ані систем очищення від гною, ані кормороздатчиків. корови перед доїнням не миються належним чином. ФЕЕЕЕЕЕ.
до скептик Показати IP 18 Серпня 2023 13:52
дана ферма на багато круче ніж 99 % ЄВРОПЕЙСЬКИ ФЕРМ, поїдьте по можливості подивіться, а по чистоті доїльного залу в Європі потрібно ще таку пошукати. З власного досвіду.
скептик до до скептик Показати IP 18 Серпня 2023 18:16
не сміши мої тапки. був. бачив. таких засраних корів там не зустрічав

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus