USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

З лучан видурюють гроші заїжджі «церковники»

15 Травня 2015 09:38
Шахраї з Чернівецької області видурювали у лучан гроші на нібито допомогу дітям-сиротам, онкохворим та віл-інфікованим.

Оперативники впіймали «збирачів пожертв» на гарячому.

Про це повідомили у прес-службі волинської міліції.

Так, двоє пройдисвітів із Чернівецької області із підробленими документами на Волині збирали гроші для потреб одного із вінницьких монастирів.

Затримали шахраїв у закладі громадського харчування в Луцьку, куди «волонтери» прийшли за добровільним внеском начебто для потреб одного із монастирів. Саме в той час довірливий 41-річний підприємець передав їм 400 гривень.



Шахраями виявилися двоє братів із Чернівецької області, 1985 та 1990 років народження. Отож, оперативники під час досудового розслідування почали з’ясовувати, для чого приїхали чернівчани із Вінниці до Луцька.

Чоловіки назвалися представниками «церковної ради». Розповіли, що кошти збирали не тільки на Волині, а й в інших областях. Вінницька єпархія УПЦ КП начебто уповноважила одного із них на збір добровільних пожертв для потреб будівництва монастиря, а також для допомоги дітям-сиротам, онкохворим і ВІЛ-інфікованим.



На підтвердження своїх слів, чоловіки надали документи – посвідчення на право збору пожертв та касову книгу. Однак правоохоронці засумнівалися у їх достовірності, тож вилучили документи для проведення відповідних експертиз.

« За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі працівники міліції з’ясовують причетність затриманих осіб до скоєння інших шахрайств на території області», - повідомив начальник Луцького МВ УМВС України у Волинській області Ігор Муковоз.



А у Волинській єпархії УПЦ КП правоохоронці отримали інформацію про те, що вказані особи порушили низку церковних правил. Зокрема, чоловіки не брали благословення збирати пожертви.

«Представники релігійних організацій Київського Патріархату, як правило, збирають благодійні внески на території храмів і монастирів. Представники церковних громад на території інших єпархій пожертв не збирають. Однак якщо парафіяльна рада вирішила збирати кошти для церкви за межами області, то в такому випадку потрібно дотримуватись ряду церковних правил: прохання настоятеля храму на збір коштів, благословення митрополита тієї єпархії, де будуть проводити такий збір, документ, що уповноважує особу на такі дії, прошнуровану книгу пожертв та опечатану скриньку.

Якщо ж вам про благодійний збір нічого не відомо, і ви не знаєте збирача пожертв, то існує велика ймовірність того, що вас можуть ошукати. А щоби ваші гроші пішли на благе діло, краще кинути їх до скриньки в храмі», - наголосив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 15 Травня 2015 10:09
А може ще краще, кинути напряму гроші тобі в карман?
попередньому Показати IP 15 Травня 2015 10:23
коментар було видалено
Олександр до попередньому Показати IP 15 Травня 2015 11:08
Хоч я і не належу до данної релігійної громади, але вважаю що тут сказано все дуже правильно. і не розумію твоєї обуреності....
ДЄСАНТ Показати IP 15 Травня 2015 12:22
не ****ий такий кабінєтік в митрополита, теж на пожертви напевно
Анонім Показати IP 15 Травня 2015 12:49
Мда. Церковники, как всегда, борются за бабло. А тут появились конкуренты. Вот и причина этих воплей. Если кто не согласен со мной, то пусть возразит, опираясь на статью, из которой следует именно то, что я сказал..
Андрій до Анонім Показати IP 15 Травня 2015 14:08
МДА.Комуняко,партійни членські внески ти повинен був платити в обов'язковому установленому порядку, суми і терміни яких були визначені.У випдаку несплати тебе чекало покарання.Пожертва ж,справа добровільна,особиста справа кожного віруючого.Так,що перед тим як писати,думай головою,якщо вона мисляча,а не тим місцем де спина міняє свою благородну назву.МДА...
Анонім до Андрій Показати IP 17 Травня 2015 14:48
Между нами говоря, я никогда не был коммунистом. А вот по поводу добровольных пожертвований церкви: Если человек хочет пожертвовать на церковь 500 грн и у него имеется выбор - какой именно церкви либо какому либо церковнику принести свое пожертвование, то, естественно, что церковники при наличии возможности будут устранять конкурентов. Поэтому твой пост - это чистой воды бла, бла, бла...
Анонім Показати IP 15 Травня 2015 14:23
Так лучанам і треба. Готові вірити будь-якому пройдисвітові, який хрестом прикривається.
Ірина Показати IP 15 Травня 2015 15:25
Кабінет дуже скромний. Протри очі.
Анонім до Ірина Показати IP 15 Травня 2015 17:48
у вас лице справжньої українки, недаремно фейсбук написав..ненависть і злоба всіх обєднує, ну ще вислови на зразок: протри очі, гопо і т.д... мда до чого ми докотилися..захворіти можна, почитавши комменти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus