USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

З підписами побратимів: волинський капелан зберігає прапор батальйону «Волинь»

23 Серпня 2021 18:09
Волинський капелан Сергій Лівончук зберігає прапор, який йому подарували бійці батальйону тероборони «Волинь» у 2016 році.

Як розповів Суспільному священник, у той час перебував разом із військовими у Луганській області.

Український прапор зберігає поруч із молитовниками в тимчасовій каплиці у військовій частині, куди приходить щодня. На стягові – автографи побратимів. Говорить: декого з них уже немає в живих.
«Отцю Сергію з вдячністю і повагою!», їхні позивні, наприклад «Ладомир». Далі читаємо: отут пише: Новий Айдар, це де ми були. А ось цього Володимира точно знаю, що немає», – говорить капелан.
Сергій Лівончук каже: автографами хлопці хотіли підкреслити своє значення та значення прапора для них як символа перемоги та єднання.

«Хтось можливо скаже, що це зневажливо, розписалися тут. Але я думаю, що вони заслужили вставити свій підпис на цьому прапорі. Це символ України, незламної в боротьбі», – додає священник.

Усього на території військової частини на флагштоках майоріє чотири прапори: повстанської армії, жовто-блакитний, прапор Волині та прапор військової частини.

Військовослужбовець Микола Тишик розповів, що зберігати прапор, привезений із зони бойових дій, стало традицією.
«У мене особисто також був такий прапор. Я привозив його до себе додому. Зараз попросили мене передати його в музей, де він і знаходиться. Для мене дуже приємно його розгорнути і згадати хлопців, з якими пліч-о-пліч оберігали нашу країну», – додав військовий.

Прапор Миколи Тишика зараз зберігається у музеї школи села Седлище Ковельського району, в якій навчався воїн. Капелан Сергій Лівончук каже: для нащадків такий експонат унікальний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus