USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

З України видворили журналістку РФ, яка знімала сюжет про «Бандерштат»

15 Серпня 2017 11:49
15 серпня з території України видворили російську журналістку телеканалу «Россия24» Тамару Нерсесьян, яка зняла сюжет про всеукраїнський фестиваль «Бандерштат», що відбувся 4-6 серпня біля Луцька. Про це у Фейсбук повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.

"Сьогодні СБУ примусово повернула на територію РФ російську пропагандистку Тамару Нерсесьян і заборонила їй в'їзд на три роки. Сподіваюся, ні в кого не виникне сумніву, що ця особа діяла на шкоду національним інтересам України", - написала прес-секретар.

Сама Нерсесьян заявила, що причиною витурення стала її професійна діяльність, інформує Кореспондент.

"Мене затримали на вулиці і відразу відвезли у відділок, в головний офіс Служби безпеки, де протягом трьох годин проводився допит. Телефон у мене тут же відібрали, причому забирали дуже грубо, з викручуванням рук. Після допиту мені було зачитано рішення служби безпеки України про те що мене депортують і позбавляють можливості в'їзду на територію України протягом трьох років", - розповіла вона в ефірі телеканалу Россия-24. ">Також вона стверджує, що її вивезли на кордон з Росією і запропонували вночі пішки пройтися до російського прикордонного пункту.

Нагадаємо, на прокремлівському телеканалі показали 4-хвилинний сюжет, у якому про фестиваль "Бандерштат" розповіли як про місце, де пропагують неонацизм та вчаться розбирати зброю.

У сюжеті розповідають, що фестиваль організовується силами української влади, неонациських організацій та західних кураторів і цьогоріч зібрав більше 12 тисяч людей. Російські журналісти не оминули увагою навіть футболку однієї з учасниць, на якій зображено скрипічний ключ вбудований у тризуб.

Крім того, пісню гурту Тінь сонця "Меч арея" називають неофіційним гімном "карательных батальйонов на Донбассе".

Зокрема, російський канал також запевняє своїх глядачів, що крім пісень на фестивалі проводять майстер-класи зі збирання-розбирання зброї, презентують книги неонацистів, читають лекції з чітким ідеологічним спрямуванням і під гаслом: "будь-яка мова, крім російської".

Водночас, Степана Бандеру у сюжеті назвали прибічником Гітлера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 15 Серпня 2017 14:31
Ще потрібно було разом Кононовича відправити.
Martin до лучанин Показати IP 15 Серпня 2017 18:26
а що, насправді такий існує..?)
Віра Кічанова Показати IP 15 Серпня 2017 15:00
«У нас економлять на всьому, крім пропаганди, урізають пенсії, але не урізатимуть Рашу тудей. Путін хоче створити нову залізну завісу, якою відгородить «русский мир» від західного світу, від європейських цінностей. Не всі підтримують Путіна, про що свідчить марш миру в Москві у травні. У багатьох людей пройшла ейфорія, що ми велика держава», - розповідає журналістка. Та демонструючи кадри з Євромайдану в Києві вона додає: «На жаль, так ми не змогли. В результаті мітингів ми не змогли прогнати нелегітимну влади. В Росії панує авторитарний з елементами тоталітарного режим. Боюсь, що безкровна зміна влади в Росії не можлива. Там влада зубами триматиметься. Репресивний апарат сильніший і олігархат багатший. А порівняно з Януковичем, Путін розумніший і хитріший», - каже вона.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus