USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

За 61 мільйон продають спецдозвіл на видобування вугілля на волинській шахті

29 Листопада 2023 07:20
Державна служба геології та надр України оприлюднила аукціон із продажу спеціального дозволу на користування надрами. Ідеться про дозвіл на видобуток корисних копалин на полі шахти № 9 «Нововолинська».

Торги тривають на сайті «Prozorro. Продажі». Пропозиції учасників приймають до 6 грудня.

Стартова ціна – 61 523 459 гривень.

Як вказано, поле шахти № 9 «Нововолинська» (пласти n8, n7в) розташоване на території Володимирського району, за 4,7 кілометра на південь від міста Нововолинська.

Вид корисної копалини – кам’яне вугілля.

Термін, на який надається дозвіл на промислову розробку родовища, – 20 років.
Читати ще: Шахти є, а грошей немає: чому стратегічне держпідприємство на Волині – в боргах

Відзначимо, що згадане поле шахти № 9 «Нововолинська» розташоване в південно-західній частині Волинського родовища Львівсько-Волинського кам’яновугільного басейну.

За збагачуваністю тамтешнє вугілля належить до середньої, важкої та дуже важкої категорій. Вугілля шахти № 9 «Нововолинська» використовують як енергетичне паливо для пиловидного, шарового спалювання, комунально-побутових потреб.

Шахта № 9 «Нововолинська» здана в експлуатацію в 1963 році. Глибина головного ствола складає 385 метрів, по клітьовому – 358 метрів.

ДП «ВОЛИНЬВУГІЛЛЯ» видобувало вугілля шахти № 9 «Нововолинська» протягом 1998‒2018 років. Термін дії спецдозволу закінчився у 2018 році.

Читати ще: Добудувати не можна приватизувати. Які перспективи 10-ї шахти у Нововолинську

Нагадаємо, до кінця наступного року на Волині планують закрити дві шахти.

Як ми писали, до кінця 2022 року шахту № 9 «Нововолинська» мали ліквідувати. Міністерство енергетики 30 червня 2022 року видало наказ про заходи з підготовки до ліквідації копальні. Проєкт ліквідації шахти № 9 розробляли за 4 млн гривень.

Підприємство забезпечує роботою 495 мешканців Нововолинської, Литовезької та сусідніх громад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus