USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

За кілька років COVID-19 може стати переважно дитячою хворобою. Дослідження

12 Серпня 2021 17:49
Дослідники визначили, що за сценарієм тривалого імунітету прогнозується, що молодь має найвищі показники зараження коронавірусом. Тож вже невдовзі COVID-19 може стати недугою, яка здебільшого зустрічатиметься у дітей.

Річ у тім, що старші люди захищені від нових інфекцій, оскільки раніше хворіли або ж вакцинувались. Тож вчені припустили, що протягом наступних кількох років COVID-19 стане ендемічним, пише 24 канал.

Тобто, він може поводитись так само як інші коронавіруси звичайної застуди. Вони вражають переважно маленьких дітей, які ще не були щеплені або не зазнали впливу вірусу.

«Оскільки серед дітей важкість COVID-19 зазвичай нижча, очікується, що загальне навантаження від цієї хвороби зменшиться», – зазначили вчені.

«Наші результати моделювання свідчать про те, що ризик зараження, швидше за все, перенесеться на молодших дітей, оскільки доросла спільнота матиме імунітет або через вакцинацію, або через вплив вірусу», – підкреслив Отар Бьорнстад з Університету Осло.

Він пояснив, що такі зрушення спостерігалися і в інших коронавірусів та вірусів грипу, коли вони з’явились, а потім стали ендемічними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 13 Серпня 2021 07:03
Аби постковідний синдром не ловили

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus