USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Завдання – боротьба за чемпіонство», – керівництво БК «Старий Луцьк» про новий сезон у Вищій лізі

10 Вересня 2021 12:46
У минулому сезоні «Старий Луцьк» ставив перед собою завдання бути в трійці Вищої ліги за підсумками сезону. Команда протягом чемпіонату та плей-офф дарувала вболівальникам неймовірні емоції, але наприкінці сезону «Старому Луцьку» трішки не вистачило, щоб зачепитися за медалі. У цьому сезоні завдання ще більш амбіційні – боротьба за чемпіонство. І такі цілі керівництвом «Старого Луцька» декларуються недарма, адже перед новим сезоном команду підсилило троє нових баскетболістів.

Про це йшлося на передсезонній пресконференції за участю керівництва та тренерів «Старого Луцька», а також представників влади.
Хто покинув команду

Президент «Старого Луцька» Олексій Мельник подякував баскетболістам Максиму Дейні та Денису Тютюннику, які залишили стан луцької команди.

«Денис Тютюнник захищав наші кольори протягом двох років, він ділився досвідом з молодими гравцями, тому бажаємо йому удачі в подальшій кар’єрі», – сказав президент клубу.
Віце-президент «Старого Луцька» Дмитро Чайковський відзначив, що Максим Дейна поки представлятиме лучан у Першій лізі: «Максим Дейна, якщо можна так сказати, взяв творчу паузу та буде виступати у Першій лізі. Не знаю, з чим це пов’язано. Поки ми не будемо виносити це на загал. Він залишається у структурі клубу, але виступатиме у Першій лізі».
Про завдання на сезон

Головний тренер «Старого Луцька» Володимир Журжій: «Кожного сезону команда ставить завдання обережно. Але коли сезон розпочинається, то ми розуміємо, що можемо. Минулий сезон – цьому приклад. Трішки не вистачило до медалей. Не вистачило і морально, і фізично. Багато сил віддали в іграх з Одесою, тому матчі за бронзу трішки не вийшли.

Якщо говорити про цей сезон, то вже на його початку ми підкреслюємо наш поступовий рух. Ми ставимо перед собою все вищі планки. В цьому році хотілося, аби ми зробили якісний крок вперед та нарешті привезли у Луцьк медалі найвищого ґатунку. Принаймні я на це налаштовуюся і гравців налаштовуємо також боротися за найвищі місця».
Олексій Мельник: «Я підтримую тренера. Думав, він зараз буде говорити, аби в трійку попасти… Володя трішки прагматичний. В цьому році ми і підсилили склад, і оптимізувалися. В цьому році завдання – боротьба за чемпіонство. Нижче першого-другого місця ми не розглядаємо. Хоча це баскетбол, може статися все, що завгодно. Сезон покаже».

Про підготовку до сезону та міжнародний турнір 3х3

Капітан «Старого Луцька» Едуард Федчук розповів, що часу на відпочинку після попереднього сезону було не так і багато, адже частина гравців «Старого Луцька» брала участь в чемпіонаті України з баскетболу 3х3 в складі «Промбудсфери». Команда стала переможцем суперфіналу та зіграє на міжнародному турнірі Challenger.

«Трішки відпочили від тренера, він – від нас. Це нормальне явище. Зараз готові з новими силами приступати до роботи На передсезонних тренуваннях у нас дуже спекотно, я обіцяю, що сезон буде гарячим, сумувати на трибунах не доведеться, стовідсотково. Ми десь відволіклися від звичайного баскетболу та зараз їдемо на міжнародний турнір 3х3. Звичайно, зараз ми готуємося до сезону Вищої ліги, але й приділяємо увагу 3х3. В міжнародних змаганнях ми братимемо участь вперше. Турнір Challenger, напевно, можна порівняти з футбольною Лігою Європи. Для нас це теж в новинку. Думаю, ми там гідно представимо Волинь та Україну.
А щодо нового сезону у Вищій лізі, то є нові сили, бажання грати, навчитися чогось від партнерів, які прийшли, та навчити чомусь молодих баскетболістів. Хочеться перемагати у кожній грі», – наголосив баскетболіст.
«Старий Луцьк» та підтримка влади

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад: «Ми долучаємося з містом, щоб підняти на вищий рівень спорт, зокрема баскетбол. Маємо велику надію, що коли команда буде показувати хорошу гру, то підтягнуться і додаткові спонсори. Спорт задає тон та оздоровлює націю. Попри це, він має фінансуватися не з місцевих бюджетів, а за рахунок спонсорів. Але звичайно не без нашої підтримки. Тобто з тих коштів, які будуть від перевиконання бюджету, ми долучатимемося до підтримки команди. Проте в області є багато великого бізнесу, ми будемо вести круглі столи спільно з Ігорем Ігоровичем Поліщуком та переконувати підприємців підтримувати не лише баскетбол, а й футбол, волейбол та хокей. Зараз від нас іде підтримка на серйозну суму».
Директор департаменту молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий: «Ми розуміємо, що коли буде підтримка – буде результат. Це розуміє команда і Луцький міський голова. Коли обговорювалася питання щодо «Старого Луцька», то звучала така фраза: «Не буде фінансування – не буде команди». Велика подяка Олексію Вікторовичу Мельнику, який бере на себе велику ношу, адже залучаючи бізнес, ми виграємо дуже багато для наших спортсменів. Проте ми маємо показувати бізнесу, що влада підтримує. В тандемі з облрадою ми зможемо мати результати не лише у баскетболі, а й у інших видах спорту. Підтримка клубу від міста буде».


Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus