USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.10

Загарбники підтягли до кордону «Іскандери» та наводять понтонні переправи: зведення Генштабу

24 Квітня 2022 07:48
Розпочалася 60 доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

У Генштабі ЗСУ поінформували про те, як минула 59 доба та які успіхи мали ЗСУ.

У Східній операційній зоні противник продовжує наступати, щоб встановити контроль над територією Донецької і Луганської областей та забезпечити сухопутний шлях між зазначеними територіями та окупованим Кримом.

На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив. У районах населених пунктів Грабовка, Глибоцьке та Калініно Гомельська області окупанти проводили інженерне обладнання позицій.

На Сіверському напрямку без суттєвих змін. Противник нарощує інженерно-фортифікаційне обладнання позицій у Брянській області на відстані до 3 км від державного кордону України.

На Слобожанському напрямку ворог збільшує угруповання військ за рахунок перекидання та зосередження додаткових підрозділів у Бєлгородській області. Так, за наявними даними, за 60 км від державного кордону України розгорнуто пускові установки ОТРК «Іскандер-М». Ворог продовжує часткове блокування Харкова, здійснює вогневе ураження підрозділів наших військ та об’єктів критичної інфраструктури. З метою ускладнення переміщення підрозділів Сил оборони в районі населеного пункту Коротичі противник провів дистанційне мінування місцевості.

Окупанти обстрілюють позицій наших військ в районах населених пунктів Курулька та Нова Дмитрівка, проводять повітряну розвідку позицій підрозділів Збройних Сил України за допомогою БПЛА «Орлан-10» в районах населених пунктів Барвінкове, Курулька та Гусарівка.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог обстрілює позиції ЗСУ та активізував наступальні і штурмові дії на Сєверодонецькому, Курахівському та Попаснянському напрямках. Йдуть бої в районах населених пунктів Зарічне, Рубіжне і Попасна. На Сєверодонецькому напрямку ворог навів понтонні переправи через річку Красна. На Авдіївському напрямку нарощує систему протиповітряної оборони.

На Маріупольському напрямку противник продовжував обстрілювати та блокувати українські підрозділи в районі «Азовсталі» міста Маріуполь, зокрема із застосуванням авіації. Використовуючи залізничне сполучення, противник робить спроби налагодити логістичне забезпечення військ.

На Південнобузському напрямку ворог продовжує утримувати зайняті позиції, на окремих напрямках намагається покращити тактичне положення, здійснює вогневий вплив на позиції підрозділів ЗСУ та об’єкти цивільної інфраструктури українських населених пунктів.

Угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України, разом з іншими зенітними підрозділами Сил оборони за попередню добу знищено 17 повітряних цілей: 9 БПЛА, 3 літаки та 5 крилатих ракет.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито 12 атак російських окупантів, знищено 4 танки, 15 одиниць броньованої та 4 одиниці автомобільної техніки, 5 артилерійських систем.

Як повідомляли, українськими підрозділами з позицій спостережних постів відновлено контроль над 8 населеними пунктами Херсонської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Янеробот Показати IP 24 Квітня 2022 11:45
Нехай їм та їх близьким повернеться в сто разів більше зла, ніж вони заподіяли людям; а все зло, яке вони нам збираються зробити - нехай розвернеться і піде на них в тисячекратному розмірі; а на дітей їхніх - в сто тисяч разів більше зла нехай впаде.
дядько Лев Показати IP 24 Квітня 2022 12:55
росія колоніальна імперія населена печерними людоїдами і не путін а ви всі прокляте зло світове, будьте ви прокляті людоїди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus