USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

ЗМІ: у РФ є «розстрільний список» опозиціонерів

11 Березня 2015 13:53
У Росії існує "розстрільний список", в який, крім Бориса Нємцова, входять головний редактор радіостанції "Ехо Москви" Олексій Венедиктов, опозиціонер Михайло Ходорковський і, ймовірно, опозиційний журналіст Ксенія Собчак.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на російську "Нову газету".

За даними видання, про це минулого тижня слідчі доповіли президенту країни Володимиру Путіну. Газета припускає, що "по кожному з фігурантів цього списку працює не одна група, а, як прийнято у кілерів з Чечні, мінімум дві – так званий тендер".

У той же час прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, коментуючи пізніше це повідомлення "Нової газети" в ефірі "Еха Москви" назвав питання про існування такого списку "абсурдним".

Крім того, за даними "Нової газети", Путіну були названі імена деяких виконавців та прізвище організатора вбивства, і це – зовсім не Дадаєв.

"Звуть ймовірного організатора Руслан, звання – майор. Його прізвище відомі президенту, і саме його допитували в Грозному в понеділок, не допустивши витоку в пресу, але натякнувши, що близький родич Руслана – високопоставлений чеченський силовик", – пише видання.

Газета стверджує, що це прізвище також відоме "десяткам, якщо не сотням, співробітників МВС, ФСБ і СК".

За даними видання, Руслан також колись служив у батальйоні "Північ" і був неодноразово нагороджений. Потім він нібито перебрався до Москви, де працюють два його дядьки – високопосадовці, наближені до Рамзана Кадирова.

Як відомо, слідство оголосило виконавцем і організатором вбивства Нємцова чеченського військового з батальйону "Північ" Заура Дадаєва. Спочатку він зізнався в цьому вбивстві, однак пізніше заявив, що зробив це під тиском.

Крім Дадаєва у справі про вбивство Нємцова затримані ще кілька чеченців, а один – Біслан Шамаєв – був підірваний гранатою під час затримання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанин Показати IP 11 Березня 2015 14:24
нам що з цього?
читач Показати IP 11 Березня 2015 14:25
Чули дзвін...!:) Про цих людей повідомили затримані по справі вбивства Нємцова, а тепер все перевернули і повісили на РФ?! Ну не дивно - апазиция ептить...:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus