USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Зрізають дерева: біля Луцької дитячої залізниці наводять лад

16 Грудня 2023 17:20
Луцька дитяча залізниця переходить у міську комунальну власність. За таке рішення мають голосувати на найближчій сесії Луцької міської ради. Нині територію навколо залізниці очищують від чагарників.

Також зрізають аварійні та самосійні дерева, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Нагадаємо, що Луцька дитяча залізниця не працює із серпня 2019 року. Цей комплекс об’єктів «Укрзалізниця» законсервувала. Далі – епідемія коронавірусу та повномасштабне вторгнення. Луцька міська рада та активісти довго боролися за те, аби дитяча залізниця перейшла в міську комунальну власність і щоб там можна було відновити навчання дітей.

Читати ще: Потяг іржавіє, вокзал руйнується: коли відновлять Луцьку дитячу залізницю

Врешті наприкінці листопада Кабінет Міністрів прийняв рішення про передачу в міську комунальну власність комплексу об’єктів соціальної інфраструктури «Луцька дитяча залізниця».

Нині тут почали розчищати територію.

«Дерева біля річки Сапалаївка зрізають на підставі рішення постійної комісії з визначення стану зелених насаджень і їх відновної вартості на території Луцької громади. Це самосійні дерева. Вони почали рости після того, як у 2012-2013 роках було проведено очистку русла річки. Оскільки залізниця передана в комунальну власність, хочемо привести територію до ладу. Хочемо видалити дерева, розчистити хащі, чагарники… Це центр міста. Територія повинна мати естетичний вигляд», – прокоментував заступник керівника відділу екології Луцької міської ради Олег Гелета.

Таке комплексне розчищення території фахівцям не в новинку. Тож усе зроблять максимально швидко та якісно.

«Ми вже розчистили річку від вулиці Шопена і до ЖКП №3», – наголосив Олег Гелета.
Читати ще: Зберегти історію: міськрада розгляне ідеї щодо відновлення Луцької дитячої залізниці

Роботи обіцяють закінчити до кінця березня наступного року. Планують очистити два береги. До слова, кошти на ці роботи йдуть із природоохоронного спецфонду, тобто з екологічного податку.

Як розповіли працівники комунального підприємства «Парки та сквери», згідно з розпорядженням Луцького міського голови, зрізана деревина піде на потреби малозабезпечених родин, сімей учасників бойових дій і військовослужбовців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
О Показати IP 16 Грудня 2023 17:58
Там буде церква.
Людина Показати IP 16 Грудня 2023 19:31
А навіщо дерева знищувати,що за родова травма в чинуш!?
Сова Показати IP 17 Грудня 2023 11:47
Нащо реально зрізати дерева? Ітак місто сильно загаховане. Інша справа чагарники знести, кущі і т. д.
кубометри халявної д до Сова Показати IP 17 Грудня 2023 12:42
Дійсно навіщо?
Олександр Показати IP 17 Грудня 2023 20:42
А я про шо завжди? Хтось хоча б раз проконтролював куди насправді йде деревина?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus