USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині владці покривають роботу нелегальних пилорам

5 Вересня 2016 10:25
Для того, щоб у 2017 році в області не лишилося пилорам, які працюють нелегально, залучать лісівників, енергетиків, податківців та прокуратуру області.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 5 вересня.

Протягом року в області встановили власників 1159 пилорам, з яких 495 здійснювали підприємницьку діяльність, 653 використовували пилорами для власних потреб домашніх господарств. Про це повідомила начальник головного управління ДФС у області Світлана Савчук. Протягом останніх місяців податківці опрацювали 222 пилорами, 42 осіб залучили до декларування доходів за результатами цього року, оформили трудові відносини з 15 найманими працівниками.

Своєю чергою, голова ОДА Володимир Гунчик зауважив, що питання обговорювали у п’ятницю з прокурором області. Сільських і селищних голів він закликав бути готовими надавати пояснення в обласну прокуратуру щодо використання місцевих ресурсів, електроенергії, місцевими домашніми господарствами, а також працювати з громадою у сфері узаконення пилорам. З його слів, коли на лічильнику сотні кіловат спожитої електроенергії, складно повірити, що «дядько у селі ріже дощечки для кролячих кліток».

До вирішення питання посадовець просив долучитися ДФС, щоб у 2017 році в області не лишалося незареєстрованих пилорам, адже про явний обман знають у селах всі, а влада несвідомо покриває не зовсім законну діяльність. Для встановлення тотального контролю над цим питанням обіцяють залучити ВОУЛМГ, «Волиньобленерго» та прокуратуру області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
шеф Показати IP 5 Вересня 2016 10:39
третій конверт.
Йопрст Показати IP 5 Вересня 2016 12:26
Шановний голово ОДА, може прочитаєш, як прийшов на посаду казав, я розберуся з нелегальними пилорамщиками. Сьогоднішня заява показує, що це були пусті слова. Гунчику, хоч щось зроби, а?
Василь до Йопрст Показати IP 6 Вересня 2016 07:27
податківці опрацювали 222 пилорами, 42 осіб залучили до декларування доходів- це на 2 роки роботи
лісник Показати IP 5 Вересня 2016 12:42
Не смішіть.653 пилорами працюють на власні потреби?При тому за електроенергію платять по тарифу як за побутові прилади.Де влада?Савчук хоч розуміє про що говорить.Пилорама вартує стільки,що за ці гроші можна купити пиломатеріалів на власні потреби на два життя.
До до лісник Показати IP 5 Вересня 2016 14:43
Хоч і лісник, а розумніший за начальника ДФС. Пане голово! Не сприймайте населення Волині за дурнів.
до лісівників до До Показати IP 5 Вересня 2016 19:23
Нехай спочатку розбереться з кватирком, а потім розкаже людям як він поборов державну мафію!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus